Cambridge Audio A5 repair help - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th February 2008, 02:13 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2007
Default Cambridge Audio A5 repair help

Hello,

My cambridge audio a5 was hooked up to some dodgy speakers with a measured impedance of only 3.2 ohms and turned up too loud and now it won't power on. I just presumed they were 8 ohms.

I've opened it up and checked all the fuses and they're fine. There are no visibly damaged components.

Does anyone know where I should start looking to fix it and how I can check the power transistors?

I've emailed cambridge audio but they're not too keen on thier customers trying to service amps themselves for obvious reasons.

Thanks in advance, any help greatly appreciated
  Reply With Quote
Old 20th February 2008, 08:32 PM   #2
Kajman is offline Kajman  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: WILTSHIRE
Default Info is there

Please do a search for Cambridge audio A5 on the site and you will find out how to do it and schematics. Giving you advice on your thread will just be going over the same ground. If you still cant find the info you need let me know
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cambridge Audio A5 repair job pulseezar Solid State 36 6th May 2012 02:06 PM
Cambridge Audio A5 Amplifier Repair cahillj Solid State 1 20th April 2009 06:07 PM
R50 Cambridge Audio :) PhaseLockLoopy Multi-Way 2 27th May 2008 10:37 PM
Cambridge Audio 640C No audio output PLEASE HELP! Kajman Digital Source 3 10th December 2007 09:45 AM
Please help me repair my Cambridge Ensemble 1's Spasticteapot Multi-Way 0 4th November 2006 05:31 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:10 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2