Sony TA-F55 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th January 2008, 11:34 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Vicenza
Default Sony TA-F55

Hi everyone, I have a problem with switching power supply of a Sony TA-F55.

I have changed the electrolytic capacitors, but I don't have output voltage.

300 volt input is ok.

I also try without load, but I don't have output voltage again.

Transistors are ok, and also diodes.

I searched for the service manual or electric diagram and also in the forum without success.

Anyone can help me, please?

Thanks in advance.

Bye
Massi
  Reply With Quote
Old 17th January 2008, 11:41 AM   #2
Netlist is offline Netlist  Belgium
diyAudio Moderator Emeritus
 
Netlist's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Look for a broken 120k resistor in the PSU.

/Hugo
  Reply With Quote
Old 17th January 2008, 01:25 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Vicenza
Thanks for answer .

There is not a 120k resistor.
The high value one is 200k (yes, just 200k and not 220k) and it's ok.

I forgot to say that I checked all resistors and are ok...

Also, I found a BC640 instead of 2SA1026, but I think it's ok anyway.
  Reply With Quote
Old 17th January 2008, 01:36 PM   #4
Netlist is offline Netlist  Belgium
diyAudio Moderator Emeritus
 
Netlist's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
That's what my repair database said.

You'll need the schematic, I'm afraid.

/Hugo
  Reply With Quote
Old 17th January 2008, 01:52 PM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Vicenza
Ok, thank you, I'll continue the search .
  Reply With Quote
Old 18th January 2008, 04:56 AM   #6
Bigred is offline Bigred  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2007
http://www.user-manuals.com/advanced...t=2a&page=1188

$15 well spent
  Reply With Quote
Old 18th January 2008, 12:40 PM   #7
m2003br is offline m2003br  Brazil
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Sao Paulo
MassiAudio,

email sent to you.

Marcos
  Reply With Quote
Old 18th January 2008, 01:46 PM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Vicenza
Thank you very much to everybody for your help .

Massi
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sony CDP-337ESD v Sony CDP-X33ES which is best? eldarvanyar Digital Source 0 10th January 2008 12:04 PM
Sony CDP-711... DoomPixie Digital Source 9 16th May 2007 02:33 PM
Sony PSX-800 fmak Analogue Source 0 18th September 2003 04:48 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:16 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2