Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Solid State Talk all about solid state amplification.

Humming Noise, Problem?
Humming Noise, Problem?
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 25th December 2007, 01:19 AM   #1
MorePower7701 is offline MorePower7701  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2007
Question Humming Noise, Problem?

I have an Accuphase E202 amp, it has all new electrolytic capacitors on every circuit board in the amp, along with 4 new 10000uf 80v power capacitors. The amp makes a humming sound when powered up, but when the relay clicks, it's dead quite, works 100% perfect. Is this something that needs to be taken care of?

How do I fix it?
  Reply With Quote
Old 25th December 2007, 11:40 PM   #2
EchoWars is offline EchoWars  United States
diyAudio Member
 
EchoWars's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Left of the Dial
The output of the amp is floating till the relay kicks in...maybe the amp is oscillating until a load is connected.

The output should be scoped. The relay can even be removed so that the amp can be left to float for troubleshooting purposes.
  Reply With Quote
Old 26th December 2007, 05:49 AM   #3
jerluwoo is offline jerluwoo  United States
diyAudio Member
 
jerluwoo's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Ashland,Ky U.S
Is it mechanical hum? Since you say you here before the relay connects the speakers. Are the new supply caps larger than the original? Perhaps the transformer is having difficulty with the inrush current.
  Reply With Quote

Reply


Humming Noise, Problem?Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Humming Noise in my amplifier??? lock dogg Chip Amps 68 27th July 2016 09:27 AM
Subwoofer Humming problem Vandergraaff27 Subwoofers 71 31st January 2015 01:25 PM
Guitar Pre amp humming problem ali_moinuddin Pass Labs 0 6th July 2009 04:17 PM
Infinity HTS20 subwoofer humming noise with RCA inputs connected pleasehelp Subwoofers 6 22nd February 2008 11:56 PM
Rotel RX950 with humming noise jorgens Solid State 1 28th March 2007 08:34 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:46 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 16.67%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki