OMG what have I done? - Page 2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12th December 2007, 08:49 PM   #11
diyAudio Member
 
Pbassred's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: N London
Send a message via MSN to Pbassred
I am an idiot,

Mistake 1/ I failed to test the amp BEFORE I worked on it.

Mistake 2/ I failed to feed the amp a good signal from a mixer. Instead I used a Jack plug wired to 2 pins of an XLR.

Mistake 3/ I measured the temperature difference at different gain settings.


ACTUAL amplifier fault:
the left side amplitude LEDs aren't working! The amp itself runs sweet as a nut. I could still use the manual though, since I have NO idea how the LEDs work.
__________________
Jeeees! I only asked
https://www.facebook.com/dave.potter.5815
  Reply With Quote
Old 13th December 2007, 06:22 AM   #12
diyAudio Member
 
Join Date: May 2002
Location: Switzerland
In the meantime I have it right in front of me. The "service manual" actually only consists of four pages (two of which are schematics). The user manual is larger !!!

Do you want both of them ?

PM me so I know where I can send it to.

Regards

Charles
  Reply With Quote
Old 14th December 2007, 12:30 PM   #13
diyAudio Member
 
Pbassred's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: N London
Send a message via MSN to Pbassred
I got your files Charles. A public thankyou. Between the 2 of us we have a document that makes sence. When I get a PDF editor I'll stich them together.

I just need to make the indicator lights work. Its interesing the in 1983 Studionmaster regarded pin 3 of an XLR as "in phase". Nowadays pin 2 is hot. Which means that I have always run it out of phase with the outer amp and not noticed. (there is a lesson there).

It also needs to be configured as EITHER balanced OR unbalanced input. Today most amps take either.

It does sound nice though.

Thanks again
__________________
Jeeees! I only asked
https://www.facebook.com/dave.potter.5815
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:09 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2