intermittant preamp (HK AVR8000) - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21st October 2007, 11:45 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2007
Default intermittant preamp (HK AVR8000)

The left front channel failed in my Harman Kardon Amplifier. It has individual preamp outputs as well as power amp inputs on the back for each channel, and I was able to determine that the poweramp for the channel is fine, (via hooking up the preamp out to a separate power amplifier and having the same problem). (I also checked the affected speaker)

The channel will work normally for about 5 minutes (independent of analog or digital source, DTS/DOlby digital, 5.1 or stereo, and volume), but then will cut in and out and proceed to work only at a very low, barely audible level. It will usually start working again if I turn the amplifier off, then back on.

So far I've ran some compressed air through the amp (trying to dust it off, it's not too dusty), reset the processor, and haven't been having any luck.

Any ideas? It's out of warranty but I do have a service manual. I live in Japan so any help is much appreciated as service centers are nonexistent over here! Are these symptoms of a bad capacitor or transistor? I don't know where to start. Thanks!
  Reply With Quote
Old 22nd October 2007, 03:06 PM   #2
diyAudio Member
 
myhrrhleine's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Avalon Island
It's hard to answer because there are so many possibilities.
Personally, i'd start by checking the solder joints.

warm up/ resolder each joint.
__________________
Just because you can't hear it doesn't mean no one can.
  Reply With Quote
Old 24th October 2007, 02:49 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2007
Thanks... I also noticed that it:

a) affects the headphones as well

b) if I move the amp around, it'll cut in and out...
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tube Preamp Popping on Source Input Change (?) / 6DJ8 Preamp On Chip Amps MartyM Tubes / Valves 3 16th October 2008 04:52 AM
twisted pear Preamp/other suggestions for Preamp kit LukeDuke Chip Amps 1 1st February 2008 09:57 PM
Electret mic preamp - will phono preamp work? darthmullet Analogue Source 6 12th October 2007 07:32 AM
Intermittant Clicking dsavitsk Tubes / Valves 16 28th January 2007 06:55 AM
wiring preamp outs on a preamp bonsai171 Solid State 4 22nd March 2004 10:13 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:51 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2