DH101 troubleshooting - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 27th August 2007, 09:31 PM   #1
diyAudio Member
 
Stormrider's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Connecticut
Blog Entries: 2
Send a message via AIM to Stormrider Send a message via MSN to Stormrider
Default DH101 troubleshooting

Hello everyone.

I recieved a Hafler DH101 pre in semi-working condition . It has a high noise floor (no hum, just noise) and sound does make it through the pre, but it is not fullrange and the vol control has to be turned fully clockwise to get anything.

I have the service manuel.

Now, i have +/- 18v from the power supply, so thats working. I checked to see if any of the tantalum caps had shorted and they okay. Should i go ahead and replace the tantalums and electrolytics in the circuit? With no voltage chart i'm at a loss at where to go from here.

Any suggestions? Thanks.
__________________
AJ
  Reply With Quote
Old 28th August 2007, 02:29 AM   #2
Leolabs is offline Leolabs  Malaysia
diyAudio Member
 
Leolabs's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bukit Mertajam
Send a message via MSN to Leolabs
What kind of noise??Hiss??
  Reply With Quote
Old 28th August 2007, 03:02 AM   #3
diyAudio Member
 
Stormrider's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Connecticut
Blog Entries: 2
Send a message via AIM to Stormrider Send a message via MSN to Stormrider
White noise.
__________________
AJ
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hafler DH101 preamp repair and mods? jarrettl Solid State 116 7th March 2014 06:51 PM
Hafler Preamplifiers - DH101 vs. 915 bcrescen Solid State 6 14th July 2008 09:30 PM
Help troubleshooting Zen V4 ophilip Pass Labs 18 11th February 2006 12:39 AM
help troubleshooting this diy pre-amp zobsky Tubes / Valves 21 2nd November 2003 11:06 PM
Troubleshooting MikeBike Solid State 3 30th September 2001 04:19 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:42 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2