can't play stereo - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 16th August 2007, 03:13 AM   #1
yngwie is offline yngwie  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2006
Default can't play stereo

Hi i recently built a sound system that has a quility preamp that fully works(tested). Then i have these 2 signals going into td1905's nothing special.
ok anyway
my problem is That when i connect the speakers theres a really load squeel. But if i remove one speaker then the other functions perfectly
As goes with the other speaker.. So it'll only let me play one at a time...Any idea's on what could be wrong cheers.
  Reply With Quote
Old 16th August 2007, 11:45 AM   #2
jaycee is offline jaycee  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Norwich, UK
Loud squeal is probably oscillation. Where do the grounds for your speaker terminals connect to? They should connect to your main star ground point - not on your amplifier pcb.

Do you have zobel networks on the amplifier output ?

You will need to describe things better I think... what circuit are you using as a preamp ? What power amp circuit are you using? How is your power supply set up?
  Reply With Quote
Old 17th August 2007, 05:05 AM   #3
yngwie is offline yngwie  Australia
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2006
umm ok i have incoraparated all 3 curcuits onto one board.

The preamp is rod elliots audiophile's stereo preamp. the power supply is general +- 15V using 40watt torodial and its as far away from the preamp as possible and also is seperated by a grounded sheet.

Umm as for speaker ground that may be the problem. my speaker ground is going to preamp ground coz of convienice .. its all sitting on a metal plate for a chassis , so hopefully i'll put the terminals in a star with PT center tap and earth and it'll go away
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
a big toy to play with.... angeloitacare Multi-Way 68 19th March 2013 08:23 PM
Stereo in/multiple Stereo outs Circuit MartinByrne Everything Else 3 7th May 2009 01:11 AM
Car stereo doesnt want to play CD's anymore. HeavyD'sCustom Car Audio 11 4th May 2009 06:58 PM
Reprocessed for stereo, Rechanneled for stereo and Duophonic oldheathkitphil Analog Line Level 3 29th February 2008 01:20 PM
How do I wire stereo headphones on a stereo tv? hike1 Everything Else 2 10th September 2001 02:22 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:29 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2