Ryan regulators not regulating? - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 15th August 2007, 10:14 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2004
Unhappy Ryan regulators not regulating?

I recently built a pair of Kit Ryan's power supply regualtors for the Adcom GFA-555, using the Old Colony PCBs. I've installed the regulators into my GFA-555 (not GFA-555 II).

When the amp is at idle, I can adjust the regulators to the specified 62VDC output, and everything appears fine - the adjustment trimpots end up in about the middle of their range. But when I apply a signal to the amp, the output of the regulators begins drooping - at a constant 500mV 1000Hz input, which gives about a 10V output into an 8 ohm resistor, the regulated rails are down to about 58VDC. This is about the same drop in the power being fed into the regulators (from about 79V to 75V).

Obviously, the regulators aren't regualting anything in my setup. Does anyone have any ideas as to what could be wrong here? The amp otherwise sounds fine, and the output at these levels looks fine on the 'scope, and has measured distortion around 0.025%, which I think is about right for this design.

Thanks!
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hey there This is Ryan from Michigan ragsports Introductions 1 1st August 2007 10:49 PM
Kit Ryan mod for Adcom GFA-555 Mayank Solid State 1 12th October 2006 07:27 PM
7815 not regulating. JoeBob Solid State 16 8th September 2003 12:51 PM
Need source of silicone for Ryan's Regulators... Greg Stewart Parts 0 13th July 2003 04:11 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:15 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2