Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Solid State Talk all about solid state amplification.

Yamaha MX1 voltage stage problems
Yamaha MX1 voltage stage problems
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th July 2007, 10:13 PM   #1
hornewd is offline hornewd  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2007
Default Yamaha MX1 voltage stage problems

All,
I am new to this site. But like you I am an AUDIOHOLIC ! I have a Yamaha MX1 power amp that I have been working on for a couple of weeks. It took a lighting strike, but did not take out any of the power supply components. I have repaired the main boards with sucsess, the protection board is fine. Everything checks out by the schematics EXCEPT the voltage stage of the unit. What I get is the supply voltage to the board (+/- 73 volts and about the same at the signal output. The rail voltage is also the same. I have replaced all bad transistors, resistors and diodes that I find. Maybe the muting transistors or the two 2sk 389s that are on the board? any thoughts
  Reply With Quote

Reply


Yamaha MX1 voltage stage problemsHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yamaha EMX 88S Powered Amp Problems room237 Solid State 6 12th December 2016 05:17 AM
yamaha mx 800 led problems please help dcperdue Solid State 14 18th April 2016 05:57 PM
Yamaha YST-SW60 Problems penguinpaul Subwoofers 2 13th July 2009 10:17 PM
Yamaha M 70 Problems - Please Help if you can Louisiana_Man54 Solid State 2 16th February 2009 02:02 PM
yamaha ax-640 problems roebas Solid State 0 4th May 2005 10:50 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:21 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 16.67%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki