Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th June 2007, 09:29 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2007
Question preamp layout and hum problems - help!

Hi all. I recently bought a lite preamp circuit board from hong kong and am having a few minor issues. I'm using a power supply board from Rod Elliott (P05) to supply the 18V required and have paralleled the supply to each side. I'm using the aux output of the supply to power a relay board to switch inputs - this also houses the alps pot for volume. Am currently using NE5534 for all opamps, but it is designed to use an AD797 for the main output opamp (waiting on those). It doesn't sound too bad, but it is bright. With no source connected I have hiss with pot at zero, quiet at half way and a hum at full volume. Have adjusted DC offset with the VR's for each input - they tend to move a little between -0.5 and +0.5mv - is this normal? Do i need a seperate supply for each channel? Is my layout atrocious? - it's currently in an old A/V switcher for evaluation. should I wait for the AD797's and then check? the relay device is a cheapy ($32 with pot) - could that be my source of noise? I have it running into a gainclone which is DEAD quiet - so where am I going wrong?
All and any suggestions welcomed!
Cheers.
Attached Images
File Type: jpg layout.jpg (75.9 KB, 198 views)
  Reply With Quote
Old 11th June 2007, 09:44 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2004
I think the Hum is mistake of earth connect,
You can try this type to xonnect it of the picture.
Attached Images
File Type: gif ΝΌ2.gif (5.6 KB, 152 views)
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
preamp layout suggestions please gary h Tubes / Valves 4 6th October 2008 12:20 AM
Please check my PS pcb board layout for problems???? marchewd Tubes / Valves 6 10th July 2008 05:47 PM
Mic Preamp Pcb layout skiwagon Solid State 3 23rd January 2006 09:34 AM
Preamp PCB layout. Fritzell Solid State 10 26th September 2005 06:40 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:32 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2