Carver TFM-25 Power Amp (Bias issues) - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Solid State

Solid State Talk all about solid state amplification.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8th May 2007, 12:44 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: May 2007
Send a message via AIM to tgdrums1990 Send a message via MSN to tgdrums1990 Send a message via Yahoo to tgdrums1990
Default Carver TFM-25 Power Amp (Bias issues)

I need help repairing this amp. I dont want to spend money on the repair maual for it either.

I blew the thing up a while ago, and when I did I took a power supply cap with me and a few outputs, but since replacing them it dont runt he same.

Now when I turn the thing on the blown channel runs hotter than the other side at idle.. I ahve never let this thing run long enough to see if the temp keeps rasing.

I belive it is an bias issue. But know enough about the amp to fix it.

Anyone wanna help me out here???
  Reply With Quote
Old 15th August 2007, 08:42 PM   #2
diyAudio Member
 
crazygreek's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
I have some of the schematics posted on the second page of this post:

http://www.carveraudio.com/phpBB2/viewtopic.php?t=3218

Maybe we can help each other out!
__________________
http://www.lehigh.edu/~evb209
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bad Carver M1.5 Power Transformer?? Al's Electronic Solid State 40 13th June 2012 10:51 AM
Protection Circuit Issues Carver C-2 DreadPirate Solid State 10 1st October 2006 09:44 PM
hh scott bias issues cwerner Tubes / Valves 3 14th April 2006 07:41 AM
Adcom 565 Bias - Issues - Need help Yukonsc Solid State 27 30th November 2005 02:39 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:14 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2