diyAudio

diyAudio (http://www.diyaudio.com/forums/)
-   Solid State (http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/)
-   -   Monorail grounded bridge N-Fet power amp (http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/101448-monorail-grounded-bridge-n-fet-power-amp.html)

ionutgaga 7th May 2007 07:08 AM

Monorail grounded bridge N-Fet power amp
 
2 Attachment(s)
QSC PL6, PL9 power amplifier - schematic on their website.
I not find EL2257, but i tryiet with TL072, OPA603, etc.
+12v/-0.65v for opamp become +12/-12v, output of power amp is... mute. IRFP260N in final stage become hot in a few sec.
Any suggestions?

ionutgaga 7th May 2007 07:09 AM

2 Attachment(s)
If anyone tryiet to reproduce this schematic (with success), please let me know...

Workhorse 7th May 2007 07:26 AM

2 Attachment(s)
Hi Ion,

Post the exact schematic of YOUR version....not of PL6.0....and the way your pcb looks..its hardly clear to see what you have build...

Meanwhile look at this schematic, which I have implemented in my subwoofer prototype amp....its very simple than QSC.....

Kanwar

Workhorse 7th May 2007 07:34 AM

Re: Monorail grounded bridge N-Fet power amp
 
Quote:

Originally posted by ionutgaga
QSC PL6, PL9 power amplifier - schematic on their website.
I not find EL2257, but i tryiet with TL072, OPA603, etc.
+12v/-0.65v for opamp become +12/-12v, output of power amp is... mute. IRFP260N in final stage become hot in a few sec.
Any suggestions?

With these ordinary opamps, the Mosfet Rsource in your case 0.04ohms is not satisfactory, increase its value to about 0.11 or 0.22 ohms at least and readjust the bias from 5K pot....Have you Tried NE5532....In my prototype i use this opamp with success....

Workhorse 7th May 2007 08:14 AM

Some PL9.0Photos
 
http://www.aamserver.dnsalias.com/ba...ost%20done.jpg

http://www.aamserver.dnsalias.com/ba...ght%20side.jpg

http://www.aamserver.dnsalias.com/ba...rned%20PCB.jpg

ionutgaga 7th May 2007 08:19 AM

Well, my photos is poor quality, but at least it il exist. Why don't you post your prototype photos, AND schematic with component value, NOT block diagrams?

BTW, thanks for the inside photos of PL9.0...

Workhorse 10th May 2007 08:45 AM

Quote:

Originally posted by ionutgaga
Why don't you post your prototype photos
The prototype is not with me, its 360Kms far from me....working in a rave sub...

Workhorse 11th May 2007 10:47 AM

Have you tried increasing R source from 0.04ohms to 0.22ohms...

Workhorse 13th May 2007 04:04 AM

???

ionutgaga 13th May 2007 04:11 AM

It is a old project for me and i will continue after the curent project.


All times are GMT. The time now is 10:17 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2