Clio installing fail - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Design & Build > Software Tools

Software Tools SPICE, PCB CAD, speaker design and measurement software, calculators

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 19th March 2014, 06:09 PM   #1
JAV is offline JAV  Denmark
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2012
Default Clio installing fail

Hi folks.

I've a Thinkpad T61 with Win7 and Clio 10FW, but after installing clio-driver and software it says "hardware not present".
The firewire on the laptop is 4-pin and phantompower is connected to the Clio box.

Have anyone a clue on why it doesn't work? It's my second try with 4-pin and it didn't work last aswell.

Thanks.
  Reply With Quote
Old 19th March 2014, 06:15 PM   #2
Mooly is offline Mooly  United Kingdom
diyAudio Moderator
 
Mooly's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
I've moved this to the software forum, as your question isn't really a forum problem as such.
__________________
-------------------------------------------------------
Installing and using LTspice. From beginner to advanced.
  Reply With Quote
Old 19th March 2014, 09:56 PM   #3
JAV is offline JAV  Denmark
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2012
Ah my bad, thanks
  Reply With Quote
Old 6th January 2015, 01:43 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Sweden
Hello.
I have the same problem. Thing is I bought my clio FW 2009 and at first it worked
but it wastn't as stable as would have wanted it to be (later on I learned that it
was because of dpc latency issues) so I didn't use it at all.
Instead I used my old Clio4 or some other measurement system.
So it ended up lying in it's nice case for some time and the next time I decided
to use it I recived "error 16 hardware not present".
Tried everything I was told to by the Audiomatica support team but without any
luck so I finally had to send it back to Audiomatica for them to fix it.
Some 200 euros porer I got it back (about a year ago) and it actually worked
exactly as it was intended to do.
I actually got it working that great on two laptops, one Acer that earlier had
some serious latency problems and the same Lenovo that you are using.
Bougth the last one and a "win7 pro" just to be sure I had everything covered.
Now the ClioFw and that Lenovo has done absolutly nothing the last year but
lying still, not connected to anything and last night I got the same message again.

Page 2
http://www.audiomatica.com/wp/wp-con...chnote_001.pdf
Each CLIO software is protected to operate only with its mating hardware if correct
serial number is not found or if the FW-01 unit is not connected to the PC the soft
ware operates in DEMO mode giving the user only post-processing facilities,
measurements are inhibited.
In these cases the following error message occurs:**************

I'm starting to think that there is a memory of some sort that remembers the serial
needed for the connection that fails because it no longer has the power to keep it alive.
Both times that this has happened it has been lying for a long time and at least one of the
computers it worked on earlier hasn't done anything either.
Same fault now on both computers bye the way.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
F/S CLIO Lite rubicon Swap Meet 8 2nd December 2010 07:40 PM
Any other Clio users? tipo1000 Multi-Way 14 23rd November 2010 01:04 PM
Help with CLIO DOS meil Multi-Way 0 9th July 2005 04:32 AM
Looking for Clio Win fanta Swap Meet 0 24th August 2003 05:45 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:59 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2015 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2