Multisim seems useless... - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Design & Build > Software Tools

Software Tools SPICE, PCB CAD, speaker design and measurement software, calculators

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th March 2013, 08:45 PM   #1
Boscoe is offline Boscoe  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2010
Location: England
Default Multisim seems useless...

Basically pretty much anything I simulate in Multisim doesn't work. It all just oscillates anything from hugely proven designs like DX blame, ESP P3A, my designs, very simple circuits like 555 timers won't work and just about anything you can thing of. It's very frustrating as Multisim could be such a good dev tool much I feel it doesn't really give a proper sim of the curcuit.
__________________
I thought about it once, but then thought again.
  Reply With Quote
Old 18th March 2013, 09:28 PM   #2
iko is offline iko  Canada
diyAudio Moderator
 
iko's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Toronto
You might like ltspice. Lots of people like/use it around here.
  Reply With Quote
Old 18th March 2013, 11:01 PM   #3
diyAudio Member
 
sofaspud's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: San Antonio
I can't believe Multisim won't sim a 555 circuit. Wikipedia's history of the program is wrong - Electronics Workbench (the original name of the software) has been a popular simulator for well over 20 years, certainly not the "circa 1995" stated in the wiki.
__________________
It is error only, and not truth, that shrinks from enquiry. - Thomas Paine
  Reply With Quote
Old 18th March 2013, 11:09 PM   #4
diyAudio Member
 
5th element's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: England
Many people here use multisim, Carlos himself does to prototype his amplifiers. You must be missing something fundamental.
__________________
What the hell are you screamin' for? Every five minutes there's a bomb or somethin'! I'm leavin! bzzzz!
  Reply With Quote
Old 18th March 2013, 11:16 PM   #5
djoffe is offline djoffe  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2008
Just to eliminate a possibility...have you assigned a ground node using the ground symbol? Many simulators will go a little bonkers if you don't do that.
  Reply With Quote
Old 18th March 2013, 11:50 PM   #6
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2011
iv built the p3a in multisim it simulates fine. doing it as a college project at the moment. you must be missing something post the schematic you have used in multisim can compare with mine if u like
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A useless MP3 gripe (and a question)... ptwining Music 4 20th July 2006 10:14 PM
useless link Bill Fitzpatrick Everything Else 2 10th December 2004 07:35 AM
useless drilbit??? Tazzy Equipment & Tools 2 20th March 2003 06:01 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:05 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2