Go Back   Home > Forums > Design & Build > Software Tools

Software Tools SPICE, PCB CAD, speaker design and measurement software, calculators

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 28th September 2010, 12:20 PM   #1
Did it Himself
diyAudio Member
 
richie00boy's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Gloucestershire, England, UK
Default TINA Oscilloscope Problem

I'm using TINA-TI and it's all good apart from I can't get the oscilloscope to sync properly to the waveform and display it without scrolling along. On a real scope you adjust the trigger level to stop the wave scrolling left to right, but nothing I try with the TINA scope seems to make any difference. Anybody got any ideas or experienced this problem?
__________________
www.readresearch.co.uk my website for UK diy audio people - designs, PCBs, kits and more.
  Reply With Quote
Old 9th November 2010, 02:52 AM   #2
jgray is offline jgray  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Chicago NW suburbs
Under the trigger section, first set the mode to Normal instead of Auto. Then set the source to the signal you are interested in. You may want to use the little probe down towards the bottom to click on the circuit node of interest. Then you may have to hit the Run button again. Good luck!

Joel
  Reply With Quote
Old 9th November 2010, 12:24 PM   #3
Did it Himself
diyAudio Member
 
richie00boy's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Gloucestershire, England, UK
Thanks, somehow not long after I was fiddling and managed to do this and forgot to update this thread. Thanks for confirming it.
__________________
www.readresearch.co.uk my website for UK diy audio people - designs, PCBs, kits and more.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TI Tina ctardi Chip Amps 5 17th January 2010 12:47 PM
Oscilloscope Channel 1 problem on BK Precision model 2120 albertho Parts 1 20th October 2007 10:21 PM
A problem with my oscilloscope gaetan8888 Equipment & Tools 1 13th August 2007 11:41 AM
TINA Slow? richie00boy Parts 17 18th March 2007 06:02 PM
Oscilloscope problem Alien8 Parts 1 13th November 2005 08:47 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:15 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2