Go Back   Home > Forums > Design & Build > Software Tools

Software Tools SPICE, PCB CAD, speaker design and measurement software, calculators

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 28th June 2012, 05:45 PM   #631
diyAudio Member
 
Zvuchniak's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Belgrade
Pin 1 is gone
  Reply With Quote
Old 28th June 2012, 05:59 PM   #632
diyAudio Member
 
Zvuchniak's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Belgrade
Quote:
Originally Posted by Pano View Post
Have you turned the "Direct Monitor" switch off?
It was swithed off all the time.

Quote:
Originally Posted by NEO Dan View Post
Looking at the graph you may have a bit too much input gain as you show an input value above 1, IIRC 1 is full scale, so that would mean you are in digital clipping. I would lower the input gain just slightly.
I am under 1 now.

I must say that this is obviously software problem. Not with HOLM but with mine computer. Pin 1 is off and i disconected from internet because i noticed that when i open new page in the browser, a hissing sound starts. So i will disconect now and remeasure midbas to see impulse response and did we fix it.

Thanks again guys. See you in few minutes

Last edited by Zvuchniak; 28th June 2012 at 06:19 PM.
  Reply With Quote
Old 28th June 2012, 06:13 PM   #633
diyAudio Member
 
Zvuchniak's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Belgrade
I'm back. Impulse is still bad. I dunno how to fix that.

Quote:
Originally Posted by NEO Dan View Post
Oh man the response is BAD on both ends though. But it looks like you have a signal now.
Can something be done with it other then buying a new sound card ?
  Reply With Quote
Old 28th June 2012, 06:54 PM   #634
Pano is offline Pano  United States
diyAudio Moderator
 
Pano's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Milliways
Blog Entries: 4
adjust your output to -6dB and run it again. Or try the pad switch, if you have one.
  Reply With Quote
Old 28th June 2012, 06:54 PM   #635
NEO Dan is offline NEO Dan  United States
diyAudio Member
 
NEO Dan's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: N.E. Ohio
Quote:
Originally Posted by Zvuchniak View Post
and i disconected from internet because i noticed that when i open new page in the browser, a hissing sound starts.


That's not good. It's possessed
__________________
Regards,
Dan
  Reply With Quote
Old 28th June 2012, 06:59 PM   #636
Pano is offline Pano  United States
diyAudio Moderator
 
Pano's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Milliways
Blog Entries: 4
Lower the volume knob on the mic input, run the test again changing the volume each time, but make sure the Clip light does not blink.
  Reply With Quote
Old 28th June 2012, 08:39 PM   #637
diyAudio Member
 
Zvuchniak's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Belgrade
Quote:
Originally Posted by Pano View Post
adjust your output to -6dB and run it again. Or try the pad switch, if you have one.
I put everything on notebook and it works now

@NEO Dan...

Thanks guys
  Reply With Quote
Old 28th June 2012, 10:02 PM   #638
just another
diyAudio Moderator
 
wintermute's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Sydney
Blog Entries: 22
cool I was going to suggest turning the notebook sound back on, re-installing the drivers, setting it to be the default device for both playback and recording, and rebooting.

The reason for doing this is that some of the programs that may be running on your computer fiddle with the settings of your sound card, loading eq profiles or turning on effects etc. If you don't have your good card as the default then they don't mess with it, you just choose it in holm

Tony.
__________________
Any intelligence I may appear to have is purely artificial!
Some of my photos
  Reply With Quote
Old 28th June 2012, 10:20 PM   #639
diyAudio Member
 
Zvuchniak's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Belgrade
Geez... I feel like walking dead I'm fiddling with it for about 8 hours today and yesterday.

There goes my short wacation

Here is loop measurement on notebook:

Click the image to open in full size.


If i may say ... much much better. Thanks again guys. I'm one happy camper
  Reply With Quote
Old 29th June 2012, 01:06 AM   #640
Pano is offline Pano  United States
diyAudio Moderator
 
Pano's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Milliways
Blog Entries: 4
You're welcome! Glad you got it.

Just remember that the RCA outputs are about 4dB hotter than the max input level to the mic input. It's a common problem in audio, connecting a too hot line level into a mic input.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HOLMImpulse: Measuring Frequency- & Impulse-Response askbojesen Software Tools 840 21st November 2013 02:51 PM
Practice Amplifier thespeakerguy Instruments and Amps 21 24th August 2008 07:11 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:59 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2