oops!! - Page 4 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Power Supplies

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11th October 2006, 04:11 PM   #31
luka is offline luka  Slovenia
diyAudio Member
 
luka's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: in Slovenia :)
Send a message via Skype™ to luka
How is the project coming along?
  Reply With Quote
Old 13th October 2006, 05:53 PM   #32
Danko is offline Danko  Hungary
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2004
Location: Hungary
I have /now/ a few experiences. The efficiency is very low (about 70%) at 20A output current, becouse the U_in is far more higher than U_out, and /becouse of this/ the switching losses are dominating, not the ohmic (RDS_on) losses.
I couldn't decrease the switching frequency, becouse then I would need a huuuuge output inductor. The core is quite big, about 4cm outer diameter, and 2cm inner diameter. Only 4 turns are on the inductor, and I think it still saturates, when I go over 20A. I can't decrease the turns on the inductor, becouse then the dI would be too high. Now (with 4 turns) the core is very hot even if I use active cooling, with a small 486 CPU fan.

I will try to get/make an inductor core, wich can "hold" more energy.
__________________
Best regards, Danko
  Reply With Quote
Old 13th November 2006, 11:35 AM   #33
luka is offline luka  Slovenia
diyAudio Member
 
luka's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: in Slovenia :)
Send a message via Skype™ to luka
Did you make an inductor core, wich can "hold" more energy yet?
__________________
home page @ http://www.classdaudio.tk/ @ 24/7 all year long
I FEEL SLOVENIA
  Reply With Quote
Old 21st January 2007, 10:07 AM   #34
luka is offline luka  Slovenia
diyAudio Member
 
luka's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: in Slovenia :)
Send a message via Skype™ to luka
Hi danko

How is the project coming along. If not to good there is a thing you can do/think about it.You and I try to drive N-channel mosfet with IRxxxx, trying to drive its gate over the input(max circuit voltage). But there is much simpler way. Use P-channel mosfet and you dont even need IR, the PWM chip can drive it directly.

What do you think?
__________________
home page @ http://www.classdaudio.tk/ @ 24/7 all year long
I FEEL SLOVENIA
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Oops..i removed leds from amp circuit board cliffy Parts 5 5th January 2008 03:52 PM
Oops! Now what? cytokine Subwoofers 17 31st August 2005 12:33 PM
Oops.. May have fried my M-audio SuperDAC 2496 motherone Digital Source 3 11th March 2005 09:09 PM
Blew my first Chip ..Oops Help not doing it again? Adam M. Chip Amps 13 6th September 2004 03:08 PM
Oops squashed my smoothing caps!! Beggar Parts 1 6th September 2003 09:43 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:43 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2