SSLV1.1 builds & fairy tales - Page 5 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Power Supplies

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th July 2011, 11:33 PM   #41
Salas is online now Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Quote:
Originally Posted by F1 FAN View Post
Will large capacitance right at the connection point to the circuit being powered affect it adversly?
It will slow down the reg, else nothing.
  Reply With Quote
Old 19th July 2011, 09:09 AM   #42
diyAudio Member
 
acidbrain's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Groningen
It seems like there is a minor error in the manual at section 7.
C 203 is listed on the Vref parts and at the Zobel parts.
Am I right about this ? Everthing else looks splendid

Erik.
  Reply With Quote
Old 19th July 2011, 05:43 PM   #43
Salas is online now Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Yes, it should read C301.
  Reply With Quote
Old 21st July 2011, 06:43 AM   #44
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2006
there Is an error at BIBguide - Appendixes - 6 sinking - 2 sentence Q101 and Q106 are replaced
  Reply With Quote
Old 21st July 2011, 12:26 PM   #45
Salas is online now Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
That one I spotted & corrected since I put the guide on hotfile.
  Reply With Quote
Old 25th July 2011, 08:35 PM   #46
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2010
Default V 1.1 build problem.

Just fired up a mosfet BiB +/- boards, and I am not able to adjust voltage on either board. One is at ~ -13 V, and the other ~ +20 volts. Checked the trim pots (5K) and they are fine. Using 2 red LEDs, and 1K8 R203/103 with the zener position jumpered. Test load is 75R 5W, with sense wires hooked up.
BOM says Q104 is BC550 and Q204 is BC560, but the schematic appears to be confusing me? Clearly I have made the same mistake on both boards. Ideas?
  Reply With Quote
Old 25th July 2011, 09:11 PM   #47
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
Could you post a pic?
  Reply With Quote
Old 25th July 2011, 09:19 PM   #48
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2010
Default Sorry...

Merlin, I am on dial up here, with an iffy connection to boot... No way am I going to try and post any picks from here. Looks cool though!
I ahve double checked thta the trim pots are not backwards, they are definitely correct. Everything seems like it should be fine, just weird that there is no voltage adjust???
  Reply With Quote
Old 25th July 2011, 09:20 PM   #49
Salas is online now Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Very small dummy loads. Use in the hundreds of Ohm.
  Reply With Quote
Old 25th July 2011, 09:31 PM   #50
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2010
Default So...

Quote:
Originally Posted by Salas View Post
Very small dummy loads. Use in the hundreds of Ohm.
Use R003? Is it OK to run briefly (with good sinking) at no load for voltage adjust, with sense wires hooked up of course?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GB Thread for Salas SSLV1.1 BiB shunt reg Tea-Bag Group Buys 1469 16th August 2014 01:34 PM
WTB : Salas SSLV1.1 BiB shunt CaNNA3IS Swap Meet 1 24th November 2013 09:43 AM
FS : 2 x Salas SSLV1.1 BiB PCB + 6 x IRF MiniKits korben69 Swap Meet 6 2nd July 2013 09:32 AM
Some VX.2 Builds CSS/XBL CSS 0 11th April 2013 05:34 PM
so who here builds amps amp builder jb Tubes / Valves 29 15th July 2005 08:23 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:40 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2