SSLV1.1 builds & fairy tales - Page 138 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Power Supplies

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 15th June 2012, 04:57 PM   #1371
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
With 1R between V+ load & reg, it seems still worst, in the attached pic the image is jumping on the screen
Attached Images
File Type: jpg DSC00051.jpg (508.2 KB, 185 views)
  Reply With Quote
Old 15th June 2012, 05:09 PM   #1372
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
There is a way to check the regulator without changing the semis parts without to know wich one is damaged?

When the LEDs don't lit is a good point to start, so if CCS LEDs don't lit you must check the CCS or if LEDs Vref area don't lit you have to check the sense semis involved but what's happen when all LEDs lit & the reg oscillates?
  Reply With Quote
Old 15th June 2012, 07:13 PM   #1373
Salas is online now Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Shut down the reg power as you measure to check your residual first, you got it full out on time scale, see if there is any interference it picks first.
  Reply With Quote
Old 15th June 2012, 07:14 PM   #1374
vgeorge is offline vgeorge  Greece
diyAudio Member
 
vgeorge's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: poros island
Did you try it with a dummy load, around 6,8 ohm, to see if you still have oscillation?
__________________
"Without deviations from the norm, progress is not possible" - Frank Zappa
  Reply With Quote
Old 15th June 2012, 08:13 PM   #1375
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
Thanks guys I will follow your kind advice.
  Reply With Quote
Old 15th June 2012, 08:47 PM   #1376
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
With 6R8 dummy load time scale full out, now doesn't jump but still moves a little bit.

P.S. changed Q105, Q103 & Q104
Attached Images
File Type: jpg DSC00051.jpg (474.0 KB, 162 views)

Last edited by merlin el mago; 15th June 2012 at 08:55 PM.
  Reply With Quote
Old 15th June 2012, 08:53 PM   #1377
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
0,1V/cm probe 60mHz X1 same dummy load.

Time to connect the BIII to the reg?
Attached Images
File Type: jpg DSC00052.jpg (471.7 KB, 156 views)
  Reply With Quote
Old 15th June 2012, 08:54 PM   #1378
vgeorge is offline vgeorge  Greece
diyAudio Member
 
vgeorge's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: poros island
Did you put a 100uF cap across the sens line, as per Salas suggestion?
Also, if it was me and maybe not mandatory, I would put 4 leds and a bigger current resistor.
__________________
"Without deviations from the norm, progress is not possible" - Frank Zappa
  Reply With Quote
Old 15th June 2012, 08:58 PM   #1379
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
Yes always the 100uF cap across sense lines connected.
I have other new pcb with 4 LEDs but first of all I want to know if not oscillates, could I connect the B3?
  Reply With Quote
Old 15th June 2012, 09:09 PM   #1380
vgeorge is offline vgeorge  Greece
diyAudio Member
 
vgeorge's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: poros island
Looks better but not perfect. Maybe it' s the oscilloscope or something. Do one more measurement without the 100uf cap.
Please measure this time the semis you replaced, in order to know, for other members too, what was wrong.
__________________
"Without deviations from the norm, progress is not possible" - Frank Zappa
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GB Thread for Salas SSLV1.1 BiB shunt reg Tea-Bag Group Buys 1469 16th August 2014 01:34 PM
WTB : Salas SSLV1.1 BiB shunt CaNNA3IS Swap Meet 1 24th November 2013 09:43 AM
FS : 2 x Salas SSLV1.1 BiB PCB + 6 x IRF MiniKits korben69 Swap Meet 6 2nd July 2013 09:32 AM
Some VX.2 Builds CSS/XBL CSS 0 11th April 2013 05:34 PM
so who here builds amps amp builder jb Tubes / Valves 29 15th July 2005 08:23 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:22 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2