SSLV1.1 builds & fairy tales - Page 13 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Power Supplies

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd August 2011, 08:09 PM   #121
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Athens
Just checking its limits in case that the I/V draws more current.
On the manual it says that it draws a constant current of 350mA.
So i will finalize settings when i measure the real thing.
100mA on top of consumption is enough?
  Reply With Quote
Old 2nd August 2011, 08:10 PM   #122
Salas is online now Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Quote:
Originally Posted by mravinsky View Post
If you are speaking about my measurements, they were with 4.7R resistors, because the departure point was about 2V, nothing like 1.49 or 1.1V. (In fact I have ordered lower values to test, but I suspect that it could be difficult to arrive to 400-450mA and 600-625mA for buffalo+tridents almost impossible with this configuration)
Iīve tested with theoretically yellow 2.4V Leds, but the reading for this strings (3 Leds) is also 5.7V, I donīt know why.
Try with mixing one blue Led and I will try too so to see if it has any real negative impact on noise or not.
  Reply With Quote
Old 2nd August 2011, 08:15 PM   #123
Salas is online now Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Quote:
Originally Posted by manamanam View Post
Just checking its limits in case that the I/V draws more current.
On the manual it says that it draws a constant current of 350mA.
So i will finalize settings when i measure the real thing.
100mA on top of consumption is enough?
I don't know about buffalo to expertly tell you. You will see in practice.
I am looking on some noise measurements, and mixing one 3V9 0.5W Zener or a blue Led with the other two, looks safe by the way. Better the blue, the Zener will need reverse orientation and we don't know if it will be that stable without strong current.
  Reply With Quote
Old 2nd August 2011, 08:29 PM   #124
qusp is offline qusp  Australia
diyAudio Member
 
qusp's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brisbane, Australia
I have used blue in dcb1 and mixed in SSV1 with no negative impact on noise, audible noise anyway
  Reply With Quote
Old 2nd August 2011, 08:34 PM   #125
qusp is offline qusp  Australia
diyAudio Member
 
qusp's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Brisbane, Australia
btw the actual current draw for the analogue supplies of the sabre is only 100ma total for 5 supplies (mixed 3v3 and 1v2, so its not 330mW), including a 100mhz XO. thats some pretty serious overhead on the tridents?

Last edited by qusp; 2nd August 2011 at 08:37 PM.
  Reply With Quote
Old 2nd August 2011, 10:27 PM   #126
Salas is online now Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Quote:
Originally Posted by qusp View Post
I have used blue in dcb1 and mixed in SSV1 with no negative impact on noise, audible noise anyway
Thanks for the input. 3xblue can be too much voltage though, I would mix just one firstly.
  Reply With Quote
Old 3rd August 2011, 11:20 PM   #127
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Spain
I havenīt found blue leds (smaller than 5mm) in my city. So, I must wait.
I can achieve 433mA in my neg 15v regulator using a 1R1 resistor.
  Reply With Quote
Old 4th August 2011, 03:02 AM   #128
Salas is online now Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
That should be enough. Measure the actual current draw of the load on the negative rail. Don't push the idle dissipation if it suffices for 100mA+ margin.
  Reply With Quote
Old 4th August 2011, 03:47 PM   #129
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Spain
To Salas and people concerned in Buffalo ii+ Tridents and Legato. Iīve never measured the current draw, because my first exerience with Trident was the my PS then,(Placid 350mA) gave not enough current to lite the leds in local AVCC and Tridents. Then I gave as good what I read in forums: idle current for Buffalo+tridents 450-475mA and 300 mA for Legato.
Today I have measured the idle current with the following results:
Buffalo + Tridents: 410mA
Legato 2 and 3.1 (without Buffers):Between 190 and 200 mA.
So thatīs the departure point (for me)
  Reply With Quote
Old 4th August 2011, 05:58 PM   #130
Salas is online now Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
So it draws 200mA per rail for the +/-15V rails. Setting the 15V regs CCSs at 350mA is royal.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GB Thread for Salas SSLV1.1 BiB shunt reg Tea-Bag Group Buys 1499 11th December 2014 05:17 PM
WTB : Salas SSLV1.1 BiB shunt CaNNA3IS Swap Meet 1 24th November 2013 10:43 AM
FS : 2 x Salas SSLV1.1 BiB PCB + 6 x IRF MiniKits korben69 Swap Meet 6 2nd July 2013 10:32 AM
Some VX.2 Builds CSS/XBL CSS 0 11th April 2013 06:34 PM
so who here builds amps amp builder jb Tubes / Valves 29 15th July 2005 09:23 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:35 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright Đ1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2