Problem with using UC3855: Low output Voltage - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Power Supplies

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd June 2011, 11:54 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2011
Default Problem with using UC3855: Low output Voltage

Hello everybody...
I am trying to use UC3855 (or UC2855) from TI, but i have a problem with output voltage. Some informations:

Vin 85-270Vac
Vout 400Vdc
Pomax 2.5KW
Fs 150KHz

My main inductor is 200uH, ZVT inductor at about 10uH,
STW45NM50 for main MOSFET and STW20NM50 for ZVT MOSFET (both of them are driven with ACPL-H312-000E), STTH6012 for main Diode and DSEI30-10A for the ZVT circuit.

In the tests i am doing now, i use as load 1KW. For whatever input voltage i apply, from 85 to 240V, i haven't seen the output Voltage going above 300V. However, switching of the MOSFETS seems to be correct (using a scope).

I also have problem with the temperature of the ZVT inductor (in just 1 min of working, the temperature of the core goes to almost 100oC).

Has anybody who used UC3855 noticed anything similar in output voltage?

  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High voltage, low current output stage for class D amplifier ionomolo Class D 45 15th February 2011 06:03 PM
peavey mkvi bass - low output problem misterfixit Solid State 3 15th September 2010 12:51 AM
Problem with Aragon 24k - pop and low output Richter17 Solid State 0 25th December 2009 02:26 AM
Problem with Lm3886 output voltage JohnnyP00 Chip Amps 12 7th March 2009 10:36 PM
eqt with low output voltage marko Car Audio 6 2nd January 2007 12:19 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:37 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2