Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Power Supplies

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd May 2011, 06:55 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: May 2011
Default arcam A80 Amplifier problem with power on button

Hi need help please, when i turn on my amp a small orange light apeares on the button then after a few seconds a red light , then it shuts down . this happens every time i try to turn it on. please help is there a quick fix.
  Reply With Quote
Old 23rd May 2011, 08:22 PM   #2
diyAudio Member
 
lduarte1973's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Lisbon
have you tryed it with no speakers connected ? try it to see if there´s no short circuit with the speakers. also check your amp manual

http://www.arcam.co.uk/advice-and-su...s/A80Amplifier

Last edited by lduarte1973; 23rd May 2011 at 08:25 PM.
  Reply With Quote
Old 23rd May 2011, 08:38 PM   #3
tomchr is offline tomchr  United States
diyAudio Member
 
tomchr's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Greater Seattle Area
Sounds like a protection circuit determines that something is broken in the amp. Typically, amps have protection circuits that prevent the output relay from tripping in the event of DC on the output, over-temperature, and the like. My guess is that either one of those conditions are present or the protection circuit is broken.

~Tom
  Reply With Quote
Old 24th May 2011, 06:01 PM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: May 2011
Quote:
Originally Posted by tomchr View Post
Sounds like a protection circuit determines that something is broken in the amp. Typically, amps have protection circuits that prevent the output relay from tripping in the event of DC on the output, over-temperature, and the like. My guess is that either one of those conditions are present or the protection circuit is broken.

~Tom
Cheers Tom is it to hard for me to fix it myself , i was thinking to get the broken circuit online . It might be to much exspence to take it to a dealer.

Martin
  Reply With Quote
Old 29th May 2011, 03:59 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2010
Try car audio forum the techs in there will help you get it up and runing in no time

Car Audio - diyAudio
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Button problem Studer D730 Peter69 Digital Source 5 18th May 2011 06:00 PM
Marshall 8080-Channel select button problem tommy12 Instruments and Amps 2 10th November 2010 10:10 AM
Arcam Alpha 10 Power Amplifier poynton Solid State 15 7th August 2007 01:31 PM
cyrus one - on/off power button viva14 Solid State 3 29th March 2007 06:16 PM
Adding a power button chevy2410 Chip Amps 6 15th January 2006 07:48 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:43 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2