Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Power Supplies

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 24th February 2009, 08:29 PM   #1
mikee55 is offline mikee55  United Kingdom
diyAudio Member
 
mikee55's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: West Howe
Default On Off pop annoying, odd mix of system.

Hmm, crappy title, sorry.

I have a sub being run off of a car amplifier and battery and I also send 12volts from the battery, along with a 555 circuit to invert +12volts to -12volts(http://sound.westhost.com/project95.htm),to my crossover.
I have 1 switch to switch the power on and off for the inverter/crossover and at the same time it feeds the 12volts remote switch to switch on the car amp. Confusing, Uh?

When I switch on, the main speakers thud, (even with volume right down), and when I turn off, the sub clicks?

Where's the Nasty, please?

Mike
Attached Images
File Type: jpg diagram.jpg (33.1 KB, 74 views)
__________________
If it don't work, I'll fix it in the mix! Or visit http://lsdp.proboards.com/index.cgi
  Reply With Quote
Old 26th February 2009, 07:53 PM   #2
diyAudio Member
 
Speedskater's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Lakewood, Ohio
You need one more switch, so that you can turn on the inverter, wait 5 seconds then turn on the amps. Turn-off is the reverse turn-off the amps, wait then turn off the inverter.
__________________
Kevin
  Reply With Quote
Old 28th February 2009, 01:01 AM   #3
mikee55 is offline mikee55  United Kingdom
diyAudio Member
 
mikee55's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: West Howe
Default Cheers speedskater

I was hoping to did it with just one switch. But 2 will do.

Cheers

Mike
__________________
If it don't work, I'll fix it in the mix! Or visit http://lsdp.proboards.com/index.cgi
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
help! annoying preamp noise strangecargo Everything Else 4 9th September 2010 06:55 PM
Annoying 50 hz hum fallonp Instruments and Amps 8 29th January 2009 01:50 PM
nad 304 annoying fault sollerbeen Solid State 14 17th November 2006 06:51 PM
Annoying subwoofer hum Dave Bullet Subwoofers 17 28th January 2004 04:40 AM
Annoying problems with Volume pot stigla Solid State 3 4th November 2002 11:08 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:10 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2