Simplistic Mosfet HV Shunt Regs - Page 379 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Power Supplies

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 22nd January 2013, 03:26 PM   #3781
Siberia is offline Siberia  Lithuania
diyAudio Member
 
Siberia's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Vilnius
Quote:
Originally Posted by Salas View Post
The HIFI2000 website needs revision to more intuitive and comprehensive IMHO.
I'd second that.
  Reply With Quote
Old 22nd January 2013, 05:02 PM   #3782
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia - Europe
Quote:
Originally Posted by massimo View Post
P.S. La Porxada, is that a nice place for tapas?
I don't know if still exist, the lighter have 19 yeas old when I was living in Barcelona and yes the chef was excellent......
  Reply With Quote
Old 25th January 2013, 01:26 PM   #3783
diyAudio Member
 
Brouilly's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: London
Pictures for Salas

Almost done with my compressor, still trying to sort out the last instability issues at fast compression, but it's almost there. Last bits, just adding a SS/valve side chain switch.

Promised some photos so here you go! It's going into Ocean Sound Studios in Alesund, Norway. New mix room being built there and this will be the first custom unit

One question - the LEDs on both boards are the same type but one shines brighter than the other, is this something to be concerned with? The boards are running very well, but thought i'd ask anyway.

Thanks for your efforts!

Charlie
Attached Images
File Type: jpg Salas 2.jpg (506.2 KB, 224 views)
File Type: jpg Salas 1.jpg (513.6 KB, 214 views)
__________________
Broke solderer with delusions of grandeur
  Reply With Quote
Old 25th January 2013, 01:47 PM   #3784
regal is offline regal  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: MD
With the SSHV2 how hard is the 400V limit? I'm looking at 400V 30 ma op +20 ma, big heatsink so OK there but what sets the 400V max ?
  Reply With Quote
Old 25th January 2013, 02:17 PM   #3785
Salas is offline Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Quote:
Originally Posted by CSlee View Post
Pictures for Salas
....
One question - the LEDs on both boards are the same type but one shines brighter than the other, is this something to be concerned with? The boards are running very well, but thought i'd ask anyway.

Thanks for your efforts!

Charlie
Nice stuff. Congrats on your custom soft knee valve compressor.
For same output voltage there ought to be same current set via the Jfet sources that runs through the LED to the Vref 68K resistors. Therefore same type leds should shine about the same excluding some possible luminosity variation from sample to sample. Just because there are two circuits and two regs, try to scope if there is something different going on with sense points or there is some VHF oscillation in one that finds its way back and the higher brightness is a clue. Or the dimmer brightness for that matter.
  Reply With Quote
Old 25th January 2013, 02:43 PM   #3786
diyAudio Member
 
Brouilly's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: London
I have tested all the points and they all read the same. My scope isn't great but it doesn't look like there is any VHF oscillation. Unless there is on both boards - it just looks like noise to me. About 2mV - is that about right for this reg?

If there is oscillation what might be the issue? A ground loop?

Thanks!

Charlie
__________________
Broke solderer with delusions of grandeur
  Reply With Quote
Old 25th January 2013, 02:47 PM   #3787
Salas is offline Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Quote:
Originally Posted by regal View Post
With the SSHV2 how hard is the 400V limit? I'm looking at 400V 30 ma op +20 ma, big heatsink so OK there but what sets the 400V max ?
Its the spec of the upper cascode DMOS that recommends no more than 400Vin. The output Enhancement Mode 842 has 500V spec already. And there are the PCB isolation distances being challenged, heat rising on output MOS and the cascode BJTs the more you push it up, transients can be hard etc. Roger57 had installed and tested a 500V Q1 with success, see posts #3397-3406.
  Reply With Quote
Old 25th January 2013, 02:55 PM   #3788
Salas is offline Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Quote:
Originally Posted by CSlee View Post
I have tested all the points and they all read the same. My scope isn't great but it doesn't look like there is any VHF oscillation. Unless there is on both boards - it just looks like noise to me. About 2mV - is that about right for this reg?

If there is oscillation what might be the issue? A ground loop?

Thanks!

Charlie
When on a rail AC coupled to a scope and seeing a straight line, then 2mV Pk-Pk thickness of random nature can be anything radiated in the total circuitry or picking environmentally by the test loop, it would not alert. If not seeing any waveforms riding then it should be stable. Is it the same display on the sense outlets on the regs themselves?
  Reply With Quote
Old 25th January 2013, 03:01 PM   #3789
diyAudio Member
 
Brouilly's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: London
OK I understand. Yes the same display is on all sense points on both regs.

Going as close as I can with the scope there is a ripple of about 620KHz on both boards, but as you say - it may be something else I am picking up. There is certainly nothing on one board that is not present on the other.
__________________
Broke solderer with delusions of grandeur
  Reply With Quote
Old 25th January 2013, 03:04 PM   #3790
Salas is offline Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
How high is that ripple? Is it a pure sign wave?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Regs - Shunt vs Series richie00boy Solid State 42 14th March 2013 07:45 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:23 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2