Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Power Supplies

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 15th December 2012, 02:50 PM   #3611
Salas is offline Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Quote:
Originally Posted by merlin el mago View Post
No, later other test with fuses installed and fuses broken also.
Looks like shorting somehow. Was it still on doubler or normal rectification?
  Reply With Quote
Old 15th December 2012, 03:05 PM   #3612
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia new Europe state
Goes up till 137Vout when suddenly 1st fuse broken.
  Reply With Quote
Old 15th December 2012, 03:06 PM   #3613
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia new Europe state
Quote:
Originally Posted by Salas View Post
Looks like shorting somehow. Was it still on doubler or normal rectification?
Tx 240VAC not doubler, normal rectification.
  Reply With Quote
Old 15th December 2012, 03:29 PM   #3614
Salas is offline Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Are there photos and a schematic of the total configuration in blocks? From mains to load?
  Reply With Quote
Old 15th December 2012, 04:03 PM   #3615
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia new Europe state
All zeners are gone, replaced them and tested again the reg., now only crossed D2 so I will replace it and also replace Q2 DN2450.
  Reply With Quote
Old 15th December 2012, 05:00 PM   #3616
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia new Europe state
Crossed again D2, now I will replace all CCS.
  Reply With Quote
Old 15th December 2012, 05:13 PM   #3617
Stixx is offline Stixx  Germany
I am
diyAudio Member
 
Stixx's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Southern Germany
Something must be fundamentally wrong when resistors catch fire, parts burn out repeatedly and literally explode...
Being a beta tester of the SSHV I must say that building was very straightforward and easy, so I really wonder....
  Reply With Quote
Old 15th December 2012, 05:45 PM   #3618
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia new Europe state
Fixed the issue was where I suspected at the CCS the track between the two DN2450 was breaked, now I adjust the current to 30mA but the maximum Vout is 151,3VDC, the dummy load is 15K my Vout target is 280VDC Vin is 312,8VDC
  Reply With Quote
Old 15th December 2012, 05:46 PM   #3619
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia new Europe state
Red LED lits.
  Reply With Quote
Old 15th December 2012, 06:17 PM   #3620
diyAudio Member
 
merlin el mago's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Catalonia new Europe state
MJE350 Q4 Emiter Collector soldered togheter

Now works like a charm:super man::e guitar::ch eers:
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Regs - Shunt vs Series richie00boy Solid State 42 14th March 2013 06:45 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 08:01 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2