Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

PSU problem
PSU problem
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 5th December 2008, 02:29 AM   #1
junjia04 is offline junjia04  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2008
Post PSU problem

I have a schematic on hand, and it looks like that the -12V rail of the power supply was getting its power from the coupled filter inductor of other output because the -12V output is an independent circuit from the whole schematic without any independent source except for the coupled filter inductor, wondering if it is possible? if yes, anyone see this kind of application and why is it using in this way?
  Reply With Quote
Old 5th December 2008, 09:04 PM   #2
dtproff is offline dtproff  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Plano, TX, USA
I have seen it but never used it. The coupled inductor isa acting like a transformer in this case. It's a cheap way to generate a negative rail if you forgot to do it in the main transformer.

Tony
  Reply With Quote
Old 5th December 2008, 09:39 PM   #3
junjia04 is offline junjia04  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2008
that's what i am thinking about too, but if the main output has minimum load, does it still have enough current to drive the -12V rail?
  Reply With Quote
Old 8th December 2008, 11:02 PM   #4
dtproff is offline dtproff  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Plano, TX, USA
Maybe... maybe not...

That's why I don't like it very well.

Tony
  Reply With Quote

Reply


PSU problemHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mtx amp problem [[help!!]] fuzzypinkhat45 Car Audio 3 8th July 2008 06:34 AM
CDM 2/29 Problem HELP! Bassivus Digital Source 29 23rd December 2007 11:00 AM
FRD/ZMA Problem Twisted85 Multi-Way 5 4th December 2006 02:19 PM
p3a problem MaXiZ Solid State 17 16th July 2005 08:14 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 11:45 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 16.67%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki