Monsoon Planar Media 14 Audio System - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Loudspeakers > Planars & Exotics

Planars & Exotics ESL's, planars, and alternative technologies

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 17th March 2015, 08:40 PM   #1
Dunolde is offline Dunolde  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Mar 2015
Unhappy Monsoon Planar Media 14 Audio System

Hi everyone/anyone, I am new here and glad to have found a possible source for help. My speakers and the sub-woofer/control module all work fine! It says 2002 on the bottom so I guess I've had them since at least then. I loved them while they worked well, but when the small control pod began to malfunction I had to disconnect them. This would have been about two to three years after I got them. What happened was that the bass control on the pod began to cut sound off altogether when I tried adjusting. It also introduced a lot of noise when turned at all. Sound would cut out altogether, would get louder or softer and have a lot of static too. On occasions when I was able to finally get things adjusted to where they seemed to be just right, volume level would soon self adjust up or down or off, accompanied by static. I had to remove the speakers. Of course, by this time they were no longer being made/sold and I could fine no help anywhere. Searched the web on a whim recently and found this site and am hoping someone can help me get them up and running right again. I have no electrical skills, although I can wield a soldering iron as a result of working in stained glass for a few years. I have looked inside the pod and have no idea what to do. I have shot up the switches inside with Micro Care contact cleaner a couple of times but to no avail. I'd be glad to include some pics if they would be helpful. Sorry this is so long, but I didn't want to forget anything. Thanks in advance for any help/suggestions. Dunolde
  Reply With Quote
Old 19th March 2015, 06:50 PM   #2
john65b is offline john65b  United States
diyAudio Member
 
john65b's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chicago
I had Monsoon MM700 and the amp in sub was giving me problems like yours. The stereo 1/8" input connector - audio out from PC - on the sub amp was my problem. I removed the sub amp and re-soldered the 1/8" connector connections. Worked fine afterwards...

When you jiggle the audio in connector on sub does it help or cut out?
__________________
All right, but apart from the sanitation, medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh water system and public health, what have the Romans ever done for us? Life of Brian
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Monsoon Planar Media 9 Audio System .Speaker Replacement renocasino Planars & Exotics 87 21st March 2015 12:12 PM
WTB: Monsoon Planar Media 9 Speaker(s) WITHOUT Sub damarious25 Swap Meet 7 11th November 2012 12:52 AM
Monsoon planar drivers - has anyone used 'em? Spasticteapot Planars & Exotics 16 21st May 2012 01:22 PM
monsoon planar ibanez59er Planars & Exotics 1 10th February 2012 08:02 PM
monsoon planar media 7 as line array vmps Planars & Exotics 24 5th September 2009 05:23 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:02 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2015 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2015 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2