Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

PC Based Computer music servers, crossovers, and equalization

Moode Audio Player for Raspberry Pi
Moode Audio Player for Raspberry Pi
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 1st February 2018, 06:04 PM   #13181
BryceJ is offline BryceJ  Canada
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2013
Location: Vancouver, BC
Quote:
Originally Posted by TimCurtis View Post
Hi Bryce,

Ok thx. I'd really like to go with no scrollbars but not until there is an easy alternative like alphabet seek or something like that.

@swizzle, maybe we have a look at this for 4.1 :-)

-Tim
Let me know if you need someone to test it out.
  Reply With Quote
Old 1st February 2018, 07:31 PM   #13182
Serverbaboon is offline Serverbaboon  United Kingdom
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2016
Quote:
Originally Posted by Serverbaboon View Post
As a couple of extras.

For Qobuz you can enter the MD5 hash of your password, this does not work on the website only the API.

For Google you should enable 2fa and then assign an application password to your mood player. There is a link upmpdcli website I will try and dig up.

I think this is why the upmpdcli programmer tried to change the owner and permissions on the config file to the upmpdcli user. However that seemed to cause issues.
For Qobuz you can get the md5 checksum of your password from any Linux box by entering the below command , putting your password in. Note the -n so you don't get a CR hashed in. Its not great but makes me feel slightly better.

echo -n reallysecurepassword | md5sum
14128ce9d7573671f28e95987d19bd40


For Google App passwords try this link.
Sign in using App Passwords - Google Account Help


@Kent
Just realised that my still have not changed my password on this brand new build.

@FellowInstallers
Script worked fine for me, my advice for PI2 and PI3 is use wired connection to do the install and go and watch a movie or boxset. Stops you being premature in checking.
  Reply With Quote
Old 1st February 2018, 07:44 PM   #13183
meilenstein is offline meilenstein
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2017
Hi again
After working well the three Actions-Dots on the right hand side suddenly disappeared in the Browse Windows.
Is there a reset function ?
Thanks in advance
  Reply With Quote
Old 1st February 2018, 07:59 PM   #13184
HeeBoo is offline HeeBoo
diyAudio Member
 
HeeBoo's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Quote:
Originally Posted by svkowalski View Post
Hi Tim,

Thanks for the tip about recovering the default playlist.

I tried to use the gmusic option under UPNP, but when I executed the script as instructed, I got Exception errors right after the message, "Collecting mock>=0.7.0 (from gmusicapi)" (see below).

I'm not a python person, so I wasn't sure whether these are fixable in the script or not.

I thought I saw that the optional gmusicapi was installed when I ran the build script. Just thought I'd pass this along. If I'm doing something wrong, please advise.

svkowalski
Hi,
In the mosbuild_worker.sh an error exist since the first release (at line 1102 for the last release) : (but this is a long process without we gain time !)
Code:
	echo "sudo pip install gmusicapi"
this just print to screen the command to install it
but you can install it after the installation process with the command :
Code:
sudo pip install gmusicapi
/////////////////////////

Quote:
Originally Posted by TimCurtis View Post
The items in red indicate some breakage somewhere in your build or config.

There should only be 1 MPD output on. This can be fixed by either toggling one of the DSP features on/off or by cmd: mpc enable only 1.

The other items indicate an error reading the hardware (ALSA) volume for your DAC. This should never occur.

-Tim
Quote:
Originally Posted by TimCurtis View Post
Hi @kit1cat,

The mpc command should not have to be run manually if the build was clean. Both the manual Build Recipe and the automated Image Builder include that command at the end of the step below.

STEP 9 - Alsaequal

Maybe try looking at /home/pi/mosbuild.log for any errors...

-Tim

in the mosbuild_worker.sh the command is not verified...
If mpd.service is not already launch (maybe take some time at the boot with some setups) the command fail.

Regards
  Reply With Quote
Old 1st February 2018, 08:09 PM   #13185
TimCurtis is online now TimCurtis  United States
diyAudio Member
 
TimCurtis's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Metro-Detroit
Quote:
Originally Posted by meilenstein View Post
Hi again
After working well the three Actions-Dots on the right hand side suddenly disappeared in the Browse Windows.
Is there a reset function ?
Thanks in advance
In Browse panel click on the far left icons to display the menu
__________________
Enjoy the Music!
http://moodeaudio.org, http://twitter.com/MoodeAudio
  Reply With Quote
Old 1st February 2018, 08:16 PM   #13186
TimCurtis is online now TimCurtis  United States
diyAudio Member
 
TimCurtis's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Metro-Detroit
Quote:
Originally Posted by HeeBoo View Post
Hi,
In the mosbuild_worker.sh an error exist since the first release (at line 1102 for the last release) : (but this is a long process without we gain time !)
Code:
	echo "sudo pip install gmusicapi"
this just print to screen the command to install it
but you can install it after the installation process with the command :
Code:
sudo pip install gmusicapi
/////////////////////////





in the mosbuild_worker.sh the command is not verified...
If mpd.service is not already launch (maybe take some time at the boot with some setups) the command fail.

Regards
Hi HeeBoo,

Possibly, but in mosbuild_worker.sh we have the code below. If someone can post this part of mosbuild.log that shows errors for "mpc outputs" then maybe the wait should be increased?

Another option is that I could add a check to moOde worker.php to verify/correct the output config during startup.

echo "** Wait 45 secs for moOde Startup to complete"
sleep 45

echo "** List MPD outputs"
mpc outputs
echo "** Enable only output 1"
mpc enable only 1


-Tim
__________________
Enjoy the Music!
http://moodeaudio.org, http://twitter.com/MoodeAudio

Last edited by TimCurtis; 1st February 2018 at 08:18 PM.
  Reply With Quote
Old 1st February 2018, 08:24 PM   #13187
HeeBoo is offline HeeBoo
diyAudio Member
 
HeeBoo's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Quote:
Originally Posted by TimCurtis View Post
Hi HeeBoo,

Possibly, but in mosbuild_worker.sh we have the code below. If someone can post this part of mosbuild.log that shows errors for "mpc outputs" then maybe the wait should be increased?

Another option is that I could add a check to moOde worker.php to verify/correct the output config during startup.

echo "** Wait 45 secs for moOde Startup to complete"
sleep 45

echo "** List MPD outputs"
mpc outputs
echo "** Enable only output 1"
mpc enable only 1


-Tim
A solution for not wait in any case (internet connection & mpd service), but not really cleanest solution, is to add (&modify) these lines to the rc-local.service :
Code:
After=network-online.target
Wants=network.target network-online.target mpd.service
Cheers
  Reply With Quote
Old 1st February 2018, 09:15 PM   #13188
drewt8 is offline drewt8
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2017
Quote:
Originally Posted by hajj View Post
Hello Tim!
Thank you for the latest release! been waiting for quite a while for that one
I have installed the latest version using the image builder, and everything seemed to go to plan with the pi rebooting several times, as I was watching the process using moslog.
After the final step, everything seemed to work fine and I was able to access the pi using the browser.
But then a problem arose: everytime I try to navigate between configuration windows (from source to network or any other option) the interface hangs, and then very briefly flashes (Had to slo mo film it to read it) "Reconnect system rebooting" and then back.
Any idea why that might be?
(attached pics below)
To be noted that any changes do not get saved anymore, And as such I am unable to mount my NAS drive nor a usb hard drive
Haji,
I also had this problem. It was nuts. Htop was showing a 'node' task for each time I clicked on the network button. I reran the mosbuild after flashing the SD card and went to bed. All good now.
  Reply With Quote
Old 1st February 2018, 09:21 PM   #13189
meilenstein is offline meilenstein
diyAudio Member
 
Join Date: Dec 2017
Aah !
Thank you !
  Reply With Quote
Old 1st February 2018, 10:03 PM   #13190
Morias is offline Morias
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2015
Quote:
Originally Posted by jv275475 View Post
I've built MoOde 4 GA successfully, it runs perfectly on my Pi, but I cannot get it to work with the official Touch screen. The whole process goes ok until I activate LocalUI then, after some seconds, I get a kernel panic. The only way out is to disconnect from power, then Moode boots, and after some seconds, I get the kernel panic again.

...

I have tried twice, with different SD cards, once building on the existing card, and once on a separate one. Same result.

Am I the only one? Anybody else has it working on Touch Screen?

JV
I got my install working last night and it was working fine, for a while. However whilst updating sources it crashed and then became non-functional. It now just boots up to either no display or a garbled display.

I backed up the image after I built it so I will flash it back to a microsd card again tonight and see if it is a persistent issue. Otherwise I will try building it again.
  Reply With Quote

Reply


Moode Audio Player for Raspberry PiHide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My DAC for the Raspberry Pi usul27 Digital Line Level 156 29th April 2017 11:10 PM
DSP for the Raspberry Pi usul27 Digital Line Level 39 30th August 2016 07:29 AM
Raspberry Pi + CirrusLogic Audio Card = FAIL solderhead PC Based 31 26th January 2016 06:48 PM
RaspyFi/Volumio - Turn raspberry Pi into Audiophile audio Player mikelangeloz PC Based 295 14th June 2014 05:32 PM
miniAMP and raspberry pi kp93300 miniDSP 0 3rd March 2014 03:38 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:05 AM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 14.29%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2018 diyAudio
Wiki