M-audio Fast Track Pro broken: No sound from left TRS output - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > PC Based

PC Based Computer music servers, crossovers, and equalization

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th November 2014, 02:50 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2014
Unhappy M-audio Fast Track Pro broken: No sound from left TRS output

Hi all!

My fast track pro is a couple of years old now (bought in 2012 i believe) and since a couple of days the speaker hooked up to my left TRS input experiences a problem:

Whenever i play audio, the speaker hooked up to the left TRS output plays sound normally for a couple of seconds before slowly decaying in volume and eventually not producing any sound at all unless volume setting are set to maximum.

Anyone know how i can fix this (and yes, im a rookie)?
  Reply With Quote
Old 6th November 2014, 03:04 PM   #2
kevinkr is offline kevinkr  United States
diyAudio Moderator
 
kevinkr's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Boston, Massachusetts
Blog Entries: 6
Welcome to the forum!

First, have you tried swapping left and right speakers (include the cables) to make sure it is not the speaker itself? This would at least eliminate the speaker which I assume is powered, from consideration.
__________________
"Extraordinary claims require extraordinary evidence." - Carl Sagan
  Reply With Quote
Old 9th November 2014, 11:19 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2014
Thanks!

Yes, and it is definitely the sound card. I systematically double checked both the power cabels of both my speakers as well as the TRS cables and they are all not the problem. Yet when i switched the two cables around (so putting the right-hand speaker in the left input and vice versa) the right-hand speaker did the same thing.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
M-Audio Fast Track Pro repair Alexander Baev PC Based 12 1st February 2014 07:40 PM
Simple Problem(i think) with Fast track pro! mdims PC Based 7 20th January 2014 07:52 PM
opinions on m-audio fast track mkII ? tsiros Digital Line Level 0 22nd August 2012 11:43 AM
The 5-minutes Fast Track Pro Stand antomas Construction Tips 14 21st June 2010 02:11 PM
Creative X-Gamer vs M -Audio Fast Track Pro bbluewater PC Based 4 25th April 2010 05:05 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:52 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2