Weak Surround Sound - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > PC Based

PC Based Computer music servers, crossovers, and equalization

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 22nd January 2011, 03:40 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Default Weak Surround Sound

I have had problems lately with my speakers as they are producing a very weak sound. Ive narrowed it down to two problems, 1,the resistors and capacitors on the motherboard are somehow damaged, Or 2, the speakers are not drawing enough power as there are 9 speakers going into the motherboard. Would I just need a sound card to help power the speakers. If so, could you recommend any external sound cards, i can not free up any pci slots for an internal sound card. For your reference I tested each individually, it is not a problem with the speakers sound does come out it is just very dull especially in the side and rear surround speakers. The speakers are as follows kipsch promedia 2.1 (front speakers + subwoofer) , logitech z-2300 2.1 (front speakers + subwoofer), logitech x-540 5.1 (center, rear, side and subwoofer channels)
  Reply With Quote
Old 22nd January 2011, 10:53 PM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: May 2010
Default Surround sound

Most problems with surround sound and self powered speakers are caused by incorrent audio driver selection on the PC. Go to Start - Control Panel on your pc and select sound. See which driver is selected and make sure it's the one on your motherboard. Some graphics cards have audio outputs on them this can cause confusion in the Control Panel if is gets selected as the default driver.

Nine speakers is a lot - not sure how your getting them all connected as the max number of speakers on PC audio systems is 7 plus a woofer.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2.1 to 4.1 surround sound ? TOXICAUDIO Chip Amps 1 29th October 2009 08:11 AM
Need help with surround sound tommytucker Everything Else 0 6th May 2009 08:33 PM
surround sound. kanifee Chip Amps 10 12th September 2008 10:54 AM
Weak sound on L channel - Carver TFM 45 power amplifier rontay Solid State 0 4th April 2008 09:54 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 01:07 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2