LP like noise from speakers - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Source & Line > PC Based

PC Based Computer music servers, crossovers, and equalization

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 22nd December 2009, 12:20 AM   #1
diyAudio Member
 
THUMP LUMP's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Default LP like noise from speakers

I'm sure this is somewhere in the PC but not sure what the cause is. Every so often, not all the time, I'll get a noise that sounds like a bad place on an LP through the speakers. It even duplicates itself just like it was a LP spinning and hitting the same bad spot on every rotation. The noise itself even sounds the same. Kinda static-esc. It's like a vinylizer plug-in that has run amuk!! Anyone have an idea?????
  Reply With Quote
Old 22nd December 2009, 08:17 AM   #2
phofman is offline phofman  Czech Republic
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Pilsen
My 2cents guess is your PC cannot keep up with latency of your playback chain and data non-deliveries to your card occur. If you only playback music, try to increase the latency, if it helpds. If you need low latency for recording/mastering, a more detailed investigation should ensue.
  Reply With Quote
Old 23rd December 2009, 03:12 PM   #3
diyAudio Member
 
THUMP LUMP's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Thanks. I'll look into that in the next few days.
Anyone else have any thoughts???
  Reply With Quote
Old 23rd December 2009, 03:55 PM   #4
mattmcl is offline mattmcl  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Erie, CO
Could be lots of things. If I keep my cell phone near my powered computer speakers, I get some strange clicks at random times, even when not getting a call. Power fluctuations can do it too.
  Reply With Quote
Old 6th January 2010, 10:23 PM   #5
diyAudio Member
 
THUMP LUMP's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Still no joy. Cell phone isn't it. It's definitely in the box. The card is a M-Audio 2496 and haven't had problems till recently. I'm beginning to think it may be some other software running in the background causing the problem.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speakers popping and static noise at all volume levels PPI Amp duderino201 Car Audio 21 8th May 2010 09:19 PM
Help! New Yaoin MC-100B with intermittent crackling noise from speakers dynaudio_tube Tubes / Valves 1 1st July 2008 01:40 PM
buzz noise from loud speakers vibeline Multi-Way 9 7th January 2007 06:19 PM
noise in my car speakers kjh2133 Car Audio 1 1st May 2005 04:23 AM
Noise on speakers - RCA not connected to amp feelinhipp Car Audio 13 8th June 2004 04:32 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:47 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2