Aleph-P problem ?? - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th July 2005, 05:56 PM   #1
peter7 is offline peter7  Hong Kong
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: hong kong
Default Aleph-P problem ??

Hello, I finished the aleph-P today ,but I use the headphone to test it, the sound is small (P1=150R , gain=+14dB),is it only my problem or yours Aleph-P is also like that ??
  Reply With Quote
Old 10th July 2005, 06:25 PM   #2
The one and only
 
Nelson Pass's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
That is a typical gain figure for the Aleph P, but what is
the impedance of your headphones?
  Reply With Quote
Old 11th July 2005, 02:29 AM   #3
peter7 is offline peter7  Hong Kong
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: hong kong
Hello Nelson, I don't know the impedance of my headphones, but the sound are normal when I using in the other preamp & portable cd player .
  Reply With Quote
Old 11th July 2005, 03:10 AM   #4
peter7 is offline peter7  Hong Kong
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: hong kong
WOW!! Nelson , when I connecting to my Aleph 5 , the sound is details (already working 2 hrs) !! before I using Boz & tubes preamp , Aleph-P can play magic!! balance is balance , (3 hrs are coming) I can't stop the Aleph-P.

Help me ~~~~Nelson~~!!!!!!

Thank you Nelson & Adam!!
  Reply With Quote
Old 11th July 2005, 03:22 AM   #5
The one and only
 
Nelson Pass's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Headphone impedances occur over a wide range depending on
which one it is, but a lot of them are down around 30 ohms or
so, in which case the output impedance of the preamp will
be attenuated. There are cures for this, but the first step is
knowing what the impedance of your headphones is and
whether they share a common ground.
  Reply With Quote
Old 11th July 2005, 08:28 PM   #6
acaudio is offline acaudio  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Germany
Quote:
Originally posted by peter7
WOW!! Nelson , when I connecting to my Aleph 5 , the sound is details (already working 2 hrs) !! before I using Boz & tubes preamp , Aleph-P can play magic!! balance is balance , (3 hrs are coming) I can't stop the Aleph-P.

Help me ~~~~Nelson~~!!!!!!

Thank you Nelson & Adam!!

Happy listening Peter!


Adam
  Reply With Quote
Old 12th July 2005, 02:34 AM   #7
peter7 is offline peter7  Hong Kong
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: hong kong
Thank you Adam!!

Peter
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem with R44 on Aleph P 1.7 Stefanoo Pass Labs 15 9th October 2007 12:57 PM
Problem with aleph p 1.7 gabflo Pass Labs 7 2nd September 2006 05:50 PM
Problem with Aleph 2 ppesa Pass Labs 1 31st January 2006 07:44 PM
Aleph 2 problem!Help... nar Pass Labs 14 1st June 2003 03:42 PM
Aleph 5 PSU problem please help? xsnailx Pass Labs 10 4th March 2003 06:28 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:35 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2