Aleph p1.7 test run last night - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th April 2005, 12:04 AM   #1
Jye is offline Jye  Australia
diyAudio Member
 
Jye's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Brisbane, Australia
Default Aleph p1.7 test run last night

Hey all,

I received the last of the parts form my Aleph p1.7 yesterday afternoon and had time to test one channel. I had an initial problem of a hiss coming from the power supply which I quickly found out was coming from the caps directly after the rectifier... they were only rated at 63V Apart from that everything ran smoothly.

Just a few questions though, are there any points on the board I can check voltages like on the Aleph 5? And the 2k pot for the gain, is it correct that low resistance = high gain and vice versa or do I have something weird happening, I had initially thought it was the other way around

Cheers
Jye

PS should have it hooked up to the Aleph 5 this weekend
Attached Images
File Type: jpg dcp01762a.jpg (81.9 KB, 817 views)
  Reply With Quote
Old 6th April 2005, 12:27 AM   #2
diyAudio Member
 
macka's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Australia
Are you sure you want need some heatsinks on those Fets?

macka
  Reply With Quote
Old 6th April 2005, 04:32 AM   #3
Jye is offline Jye  Australia
diyAudio Member
 
Jye's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Brisbane, Australia
Hey Macka, I will get some heatsinks for them this weekend on another trip to jaycar

I forgot to mention before that the pcb design I used was from Magnus with a few changes for the different components.
  Reply With Quote
Old 11th April 2005, 12:01 AM   #4
Jye is offline Jye  Australia
diyAudio Member
 
Jye's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Brisbane, Australia
I have been testing without heat sinks and the Fets don't seem to get all that warm, is it really necessary to heat sink them.

And is it possible for someone to confirm what I have done with the gain pot as correct or not.

Cheers
Jye
  Reply With Quote
Old 11th April 2005, 12:41 AM   #5
diyAudio Member
 
kilowattski's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: Long Island, New York
I have been running my Aleph P 1.7 for 6 months without heatsinks and they just don't get warm enough to justify heatsinks.
__________________
-----------------------------------------------
Kilowattski
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Got my 6BG6GA's last night Original Burnedfingers Tubes / Valves 10 5th November 2006 11:42 PM
final aleph 3 sound test jeapel Pass Labs 4 16th May 2006 01:22 PM
New Aleph P1.7 finished last night bbakota2000 Pass Labs 16 21st January 2006 06:27 PM
Night dreaming? / Middle of the night bloom Gabevee Tubes / Valves 54 25th July 2004 04:36 AM
Test points in Aleph P1.7 bbakota2000 Pass Labs 1 22nd June 2004 07:00 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:45 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2