F5 T -V2 transformer question - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Gallery Wiki Blogs Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 15th July 2016, 04:42 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2012
Location: Toronto
Default F5 T -V2 transformer question

F5 T V2 uses transformer with 24V secondary to get 32V DC...

Canada household voltage is 125V, and transformers I intend to buy have 2 options:
-primary 2X115V secondary 2X22V, the actual secondary will be 125/115*22= 23.91V;
-primary 2X115V secondary 2X24V, the actual secondary will be 125/115*24=26.08V

Which transformer is better suite F5 T V2?
  Reply With Quote
Old 15th July 2016, 05:41 PM   #2
diyAudio Member
 
vdi_nenna's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: PA, USA
Blog Entries: 1
Send a message via Yahoo to vdi_nenna
-primary 2X115V secondary 2X24V, the actual secondary will be 125/115*24=26.08V

There will be some loss after the bridge and CRC or CLC filtering, if used.
If you still feel it's a problem, cascade the JFETs.
__________________
I build, therefore I am.
  Reply With Quote
Old 15th July 2016, 07:29 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Lisbon Portugal
Since the F5T boards have provision for cascades in the input Jfets I would always do it when going over 28V.
  Reply With Quote
Old 16th July 2016, 10:32 AM   #4
AndrewT is offline AndrewT  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Scottish Borders
The maximum voltage across the smoothing capacitors can be a lot higher than 32Vdc.
This is particularly so when the amplifier/s is/are disconnected, or the bias is turned down to zero.
Expect upto 39Vdc.
Don't use 35V capacitors, either 40Vdc which are not so common, or 50Vdc which is a standard voltage.
__________________
regards Andrew T.
Sent from my desktop computer using a keyboard
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
F5 Turbo V2 Queries captJackSparrow Pass Labs 11 11th November 2016 04:15 AM
FS: F5 v2, SoftStart v2, Universal PSU v3, 15000uf caps 35V and 50v... dante550 Swap Meet 3 12th April 2014 03:07 PM
F5 v2.0 question from a novice... dante550 Pass Labs 12 17th March 2014 03:38 AM
F5 Turbo v2 and v3 soundspeed Pass Labs 6 23rd September 2013 08:59 AM
Looking to swap F5 Boards V1 for V2 labjr Swap Meet 0 1st March 2011 05:01 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:46 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2017 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Wiki