F5 Turbo V2 power supply doubt. - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Gallery Wiki Blogs Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 7th June 2016, 04:20 PM   #1
diasell is offline diasell  Portugal
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Leiria
Default F5 Turbo V2 power supply doubt.

Hello everyone.
I do not know if this is the right place for this question. Click the image to open in full size.
I have two toroidal transformers with 25-0-25 v 300 VA each, you can use them to build an F5 Turbo V2 instead of 24-0-24v.
They were from another project, did not need to buy new.
Thanked the experts to comment.
Thanks.
diasell
  Reply With Quote
Old 7th June 2016, 04:53 PM   #2
AndrewT is offline AndrewT  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Scottish Borders
check your attachment.
__________________
regards Andrew T.
Sent from my desktop computer using a keyboard
  Reply With Quote
Old 7th June 2016, 10:45 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Lisbon Portugal
No problem diasell with the extra voltage, but at +-33.5V DC I would cascode the Jfets to make sure they survive! And use 50V capacitors!
More voltage swing will give you extra class AB power cabability but you must have big heatsinks to bias the output devices heavily into class A!

What heatsinks will you be using?
  Reply With Quote
Old 8th June 2016, 07:32 AM   #4
AndrewT is offline AndrewT  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Scottish Borders
MASantos,
were able to see his attachment?
__________________
regards Andrew T.
Sent from my desktop computer using a keyboard
  Reply With Quote
Old 8th June 2016, 08:49 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Lisbon Portugal
No. I supose it's a picture of the transformer's information sheet or something like that.

But we don't need that to answer the OP's question
  Reply With Quote
Old 8th June 2016, 10:08 AM   #6
diasell is offline diasell  Portugal
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Leiria
Hello everyone, thank you for answers.
There must have been some confusion, i did not put any attachment. Were the big fingers on the keyboard.
A friend advised me to start by F5 and if goes well will go turbo V2. I do not want to take a step too big .
Really I wanted to use the 2 toroidal already have.
With this construction an dissipante 4U or 5U modu shop italy.
This is a google translator, my apologies.
Thanks.
P. Dias
  Reply With Quote
Old 8th June 2016, 02:12 PM   #7
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Lisbon Portugal
Go for the 5U case, it is a bit more expensive but will allow for much more heat dissipation.
  Reply With Quote
Old 8th June 2016, 04:02 PM   #8
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Lisbon Portugal
Also, if you build the V1 version of the F5 turbo you will get some extra power from thehigher rails and extra output devices and save the trouble of dealing with the diodes.
  Reply With Quote
Old 8th June 2016, 09:20 PM   #9
diasell is offline diasell  Portugal
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Location: Leiria
Hello MASantos,
The f5 v1 was the first thought that mount to use the two toroidal 25 v I have, the problem is that no PCB's in this version, only the F5 V0; f5 T V2, T V3 F5.
This version is with 4 mosfet without diodes and 32 V? I think I'm not mistaken.
Thanks.
P. Dias
  Reply With Quote
Old 9th June 2016, 12:30 AM   #10
diyAudio Member
 
Join Date: May 2005
Location: Lisbon Portugal
You can use the diyaudio store boards to make V1, V2 or V3 if' I'm not mistaken.

You can also search for F5C from member Cviller.

It allows for cascode and the extra pair of output devices. It was designed before Nelson released the turbo but is pretty much the same thing, as it was developed here in the forum with the help and input of many members.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Building an F5 Turbo v2 (in-Progress) 6L6 Pass Labs 227 14th January 2017 11:39 PM
f5 Turbo power supply captJackSparrow Power Supplies 65 14th June 2016 09:34 AM
WTB F5 Turbo v2 or v3 Gluca Swap Meet 7 21st April 2016 01:10 PM
F5 Turbo v2 and v3 soundspeed Pass Labs 6 23rd September 2013 08:59 AM
Best way to tune in BIAS F5 V2 Turbo Blink_PT Pass Labs 17 4th January 2013 10:40 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 07:16 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2017 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2
Wiki