Help:Aleph j odd (scary) behaviour. - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th December 2014, 06:35 PM   #1
gullaz is offline gullaz  Italy
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: bologna, italy
Default Help:Aleph j odd (scary) behaviour.

A friend of mine brought this amp last night to try it with my loudspeakers. Everytime I shut it off there was a scary whistle to be heard though my speakers... As I asked he said that was normallly what he heard at home when shutting off his system. I have no technical knowledge but felt for the sake of my speakers to stop the audition and investigate.
We connected a meter to the outputs to control DC and everything was ok in both channels + or - 20 or 30 mV... but at shutting power down voltage increased in a few seconds to almost 1 volt... then (very) slowly decreasing to 0, power leds remain lit for quite a long time after cutting power (like 45 secs).
Is this normal for this amplifier (I doubt it) or what would be a cause for this behaviour?. This is a factory assembled unit, not a kit.
Thank you in advance for any suggestion.
  Reply With Quote
Old 18th December 2014, 06:39 PM   #2
Zen Mod is offline Zen Mod  Serbia
diyAudio Member
 
Zen Mod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ancient Batsch , behind Iron Curtain
nothing to worry about , in fact

except to check for cooked caps in PSU cap bank - pretty possible if amp was in tight space , without proper ventilation

pics could help
__________________
my Papa is smarter than your Nelson !
clean thread; Cook Book;PSM LS Cook Book;Baby DiyA ;Mighty ZM's Bloggg;Papatreasure;Papa... by Mighty ZM
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Odd DEQ2496 behaviour BigE Digital Line Level 0 20th November 2014 04:07 AM
300B odd behaviour e_fortier Tubes / Valves 6 3rd October 2014 09:41 PM
Most odd grid choke behaviour. jackomancy Tubes / Valves 41 30th May 2012 10:25 AM
Odd TentLabs/CD PRO behaviour evetsfrance Digital Source 0 20th May 2008 02:39 PM
LM4780 as a sub amp... odd driver behaviour rabbitz Chip Amps 8 22nd November 2005 12:55 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:06 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2