Go Back   Home > Forums > >
Home Forums Rules Articles diyAudio Store Blogs Gallery Wiki Register Donations FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Problem with Pearl 2
Problem with Pearl 2
Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 2nd March 2014, 11:02 PM   #1
KevinHeem is offline KevinHeem  United States
diyAudio Member
 
KevinHeem's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hudsonville, MI
Problem with Pearl 2
Smile Problem with Pearl 2

Finished assembling my Pearl 2 yesterday. I started it up with a variac and when I got to about 50% it blew the fuse. Replaced fuse and put a multi-meter on the output and got lots of voltage on the output (2 volts before shutting it down).

I'm using an XLR connector for voltage between two chassis and didn't understand that the shield connected a pin and the sockets. I clipped the wire going to the sockets thinking I had solved my problem.

Started testing again today and am still getting negative voltage on the output (both boards behave the same). Almost as much voltage as is going into the board itself. I have done a lot of testing to make sure I don't have any shorts in the wiring.

I pulled one one board and can't find anything out of place. I'm stumped at this point.
Attached Images
File Type: jpg DSCN4727.JPG (136.1 KB, 275 views)
File Type: jpg DSCN4732.JPG (136.1 KB, 269 views)
File Type: jpg DSCN4731.JPG (135.8 KB, 264 views)

Last edited by KevinHeem; 10th March 2014 at 01:05 AM.
  Reply With Quote
Old 3rd March 2014, 01:44 PM   #2
budwiser is offline budwiser  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: dark side of the moon
Looks like same setup I have on my pearl. Sent you an IM. I can send you some pics of my setup so you can compare
  Reply With Quote
Old 3rd March 2014, 04:30 PM   #3
omishra is offline omishra  India
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: PNQ, MH
Check orientation/polarity of red LED. I can see clearly in pic.
Also check polarity of power supply getting into phono box.
  Reply With Quote
Old 4th March 2014, 04:03 AM   #4
KevinHeem is offline KevinHeem  United States
diyAudio Member
 
KevinHeem's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hudsonville, MI
Problem with Pearl 2
I'm pretty sure the LED is orientated correctly...but I pulled it anyway and put one in the opposite direction. I get the same results. (- dc voltage on the outputs).

I know the polarity of the power supply going to the phono box is correct because I've check it numerous times.
  Reply With Quote
Old 4th March 2014, 03:38 PM   #5
6L6 is offline 6L6  United States
diyAudio Moderator
 
6L6's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Denver, Colorado
Problem with Pearl 2
Quote:
Originally Posted by KevinHeem View Post
I get the same results. (- dc voltage on the outputs).
Is it still blowing fuses? Or has that problem been fixed?
  Reply With Quote
Old 4th March 2014, 11:22 PM   #6
KevinHeem is offline KevinHeem  United States
diyAudio Member
 
KevinHeem's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hudsonville, MI
Problem with Pearl 2
I haven't pushed it past 50% on the variac because I see all that voltage on the output and test pad. I'm sure it would blow the fuse, so no it hasn't been fixed yet. I need to go get an LED and more fuses before testing more.
  Reply With Quote
Old 7th March 2014, 04:03 AM   #7
KevinHeem is offline KevinHeem  United States
diyAudio Member
 
KevinHeem's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hudsonville, MI
Problem with Pearl 2
Well...I have one channel working!

The other channel is the one I switched the polarity of the LED which made R29 smoke. I have the LED back in correctly and replaced three other parts, R29, Q2, and Q11. Now Q11 gets very hot. I had it hooked up and it has very little gain.
  Reply With Quote
Old 7th March 2014, 08:14 AM   #8
Itsmee is offline Itsmee  England
diyAudio Member
 
Itsmee's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by KevinHeem View Post
I see all that voltage on the output and test pad.
Quote:
Originally Posted by KevinHeem View Post
Now Q11 gets very hot.
Looks like Q2 is fully turned on or oscillating, remove C7 if fitted, if that doesn't fix the problem, replace the ZVP3310 - is very sensitive to static.
  Reply With Quote
Old 7th March 2014, 11:53 PM   #9
KevinHeem is offline KevinHeem  United States
diyAudio Member
 
KevinHeem's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hudsonville, MI
Problem with Pearl 2
I replaced Q2 twice now. Q11 still gets really hot. I have nothing in C7.
  Reply With Quote
Old 8th March 2014, 01:58 AM   #10
6L6 is offline 6L6  United States
diyAudio Moderator
 
6L6's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Denver, Colorado
Problem with Pearl 2
Something is shorted...
  Reply With Quote

Reply


Problem with Pearl 2Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with Pearl. Please Help Lucas_G Pass Labs 22 12th December 2006 01:40 PM
yet another(different) pearl voltage problem detritus Pass Labs 3 1st April 2005 03:56 AM
Pearl voltage problem dzkh63 Pass Labs 6 4th March 2005 04:10 AM
Pearl Problem after R14 in one channel Mikelo Pass Labs 10 2nd March 2005 01:39 PM
Pearl Phono Problem -- Need Help!!! Mikelo Pass Labs 2 4th April 2004 10:38 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 06:38 PM.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Resources saved on this page: MySQL 15.00%
vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2017 diyAudio
Wiki