Zen V1 with SMPS - Could use some help - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23rd February 2013, 12:20 AM   #1
JZatopa is offline JZatopa  United States
diyAudio Member
 
Join Date: May 2003
Location: Chicago
Default Zen V1 with SMPS - Could use some help

So I decided to use an SMPS with a zen v1 amp I bought and I have run into a few problems. Specificly I seem to have blown all my active devices on both channels. Rather then go through them all I think I am going to phrase my question this way because I want to start from scratch and figgure out where I went wrong.


I want to build a Pass Zen V1 amplifier using this 48V SMPS . How do I need to change the circuit to make this work? I understand that the SMPS has a higher V output but I don't think this will be a major issue due to this link. From looking at spec sheets I think that the active devices should be able to handle the higher voltage. I will have to look at the caps but considering the large caps are run in parallel they should be ok (parallel caps = half F + double V capcity right?). what else should I be looking at?
  Reply With Quote
Old 23rd February 2013, 12:32 AM   #2
Zen Mod is offline Zen Mod  Serbia
diyAudio Member
 
Zen Mod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ancient Batsch , behind Iron Curtain
without looking at anything else , major correction : series caps = half C , double voltage
__________________
my Papa is smarter than your Nelson !
clean thread; Cook Book;PSM LS Cook Book;Baby DiyA ;Mighty ZM's Bloggg;Papatreasure;Papa... by Mighty ZM
  Reply With Quote
Old 23rd February 2013, 01:26 AM   #3
JZatopa is offline JZatopa  United States
diyAudio Member
 
Join Date: May 2003
Location: Chicago
Thanks for the correction. so C1, C2, C3, C4 may need to be replaced.
  Reply With Quote
Old 4th April 2013, 03:03 AM   #4
JZatopa is offline JZatopa  United States
diyAudio Member
 
Join Date: May 2003
Location: Chicago
Just an update, I gave up on this. It just wasn't worth all the changes to make this work. I will continue trying smps with class A just not with this amp.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
zen v1 build problems???? fligti91 Pass Labs 147 21st November 2008 05:22 AM
FS: Zen v1 board, stuffed. steenoe Swap Meet 8 15th October 2005 03:15 PM
Caps upgrade for my Zen amp (v1) Gubby Pass Labs 4 5th March 2005 09:30 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:27 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2