Broken CAS2 Amp - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 6th February 2013, 06:22 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Aug 2009
Unhappy Broken CAS2 Amp

Hello all,

I collect old solid-state amplifiers and recently rented will problem with my CAS 2. I have only owned it for two months, and it worked great until today. While demonstrating it for friend of mine, I suddenly smelled the odor of burning carbon resistors. This was preceded by a little bit of distortion which I presumed was in the 50-year-old recording I was listening to.

Upon opening up the cover, I found that one channel had about six burnt carbon resistors on the board. To actually got hot enough to melt the solder a drop off the pad. As this had become one of my favorite amps very quickly, I would really like to fix it.

I am looking for any suggestions on what to look at, and perhaps a better schematic that has been loaded on this form previously.

Any help or suggestions would greatly appreciated.


Thanks,
Dale
  Reply With Quote
Old 19th February 2013, 02:34 AM   #2
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Silicon Valley, California
CAS2 differs from CAS1 by having more output transistors. Input and VAS are pretty much the same. There are not six resistors that could all burn at the same time. Can you identify exactly which resistors, by resistance (color codes if readable) and wattage and by location on pcb. How about a picture showing which resistors.

I have two CAS1 and a CAS2, all of which I have repaired in the last few years.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Accuphase M1000 vs CAS2 Emitter Cascode only in the first Stage of Output Buffer Darl tiefbassuebertr Pass Labs 1 8th June 2011 07:21 PM
MTX mxa8001 - Broken & fedup vr4 Car Audio 45 2nd January 2008 10:17 PM
SL10 with Cas2 or 400A? Mywing Pass Labs 1 14th April 2007 11:43 PM
Increased Volume & Broken TV tomjack Everything Else 4 5th May 2006 06:02 PM
Broken sub amp RiverGmblr Solid State 37 6th November 2005 04:38 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 09:44 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2