diyAudio

diyAudio (http://www.diyaudio.com/forums/)
-   Pass Labs (http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/)
-   -   Forte 1a (http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/229447-forte-1a.html)

hooch2259 6th February 2013 08:57 AM

Forte 1a
 
Im just about to acquire two 1A amps, both working. however Im told that one of them has a transformer buzz. I won't pretend to be an expert on circuit design but i can solder and I read an earlier thread re a 4a that had the same problem which was solved by replaced some caps and bridge rectifiers. Any comments would be very welcome..

Zen Mod 6th February 2013 12:01 PM

get them , post pics and then we'll see what's happening

hooch2259 11th February 2013 10:37 PM

Forte 1a
 
I have tried both amps. The buzz on the transformer turns out to be very mild. I did check the bias - one side much higher than the other 80mv / 130mv, after adjusting both around the 130mv now ( awful biasing pots ) and heat not too bad, you can hold your hand on the heat sinks..

Sound great with Yamaha NS1000 s :), no grain or glare, powerful solid bass. Id like to link the inputs and Bi amp - any issues here ?

Zen Mod 11th February 2013 11:01 PM

no issues

regarding crappy pots - replace them

use multiturns , with adequate setting screw position


All times are GMT. The time now is 07:54 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio


Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2