please help me - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 31st December 2012, 10:40 AM   #1
vivanco is offline vivanco  Italy
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Default please help me

dear friends I have a problem with my aleph 30,,, in particular the following has happened: after completing the assembly of components on the PCB and wired everything inside your case, at the time of testing I found that one of the two channels did not work, because its speaker protection circuit did not give consent for the function, I ran trouble shooting which showed that the pCB had a defect of the incision, it was short of the pad (-V25) with the source of IRFP9610 of the differential, after removing the short between the two tracks, the situation has changed, in fact the speaker protection circuit gave the consent for operation, but when I connect the cable from the preamplifier (aleph P1.7), the circuit speaker protection goes into protection again ..... however if I not connect the input signal, everything seems to work because touching with fingers the XLR jack you hear the classic rumor in the speaker;;;, I state that it is a dual mono and that the other channel is working properly.
I take this opportunity to make you all the best wishes for a happy New Year 2013.

Last edited by vivanco; 31st December 2012 at 10:53 AM.
  Reply With Quote
Old 31st December 2012, 10:53 AM   #2
Zen Mod is offline Zen Mod  Serbia
diyAudio Member
 
Zen Mod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ancient Batsch , behind Iron Curtain
pics , pretty please
__________________
my Papa is smarter than your Nelson !
clean thread; Cook Book;PSM LS Cook Book;Baby DiyA ;Mighty ZM's Bloggg;Papatreasure;Papa... by Mighty ZM
  Reply With Quote
Old 31st December 2012, 10:55 AM   #3
vivanco is offline vivanco  Italy
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by Zen Mod View Post
pics , pretty please
I'm sorry dear zen, I did not understand a thing you mean, unfortunately I use a web translator
  Reply With Quote
Old 31st December 2012, 11:00 AM   #4
Zen Mod is offline Zen Mod  Serbia
diyAudio Member
 
Zen Mod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ancient Batsch , behind Iron Curtain
I mean - give us pictures

plenty of them

it doesn't matter are they on Italian or English

__________________
my Papa is smarter than your Nelson !
clean thread; Cook Book;PSM LS Cook Book;Baby DiyA ;Mighty ZM's Bloggg;Papatreasure;Papa... by Mighty ZM
  Reply With Quote
Old 31st December 2012, 11:04 AM   #5
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2008
Fotografia per favore.
  Reply With Quote
Old 31st December 2012, 11:22 AM   #6
vivanco is offline vivanco  Italy
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by Zen Mod View Post
I mean - give us pictures

plenty of them

it doesn't matter are they on Italian or English

this is the photo that shows the short circuit between the two tracks on the pcb :

Click the image to open in full size.

Uploaded with ImageShack.us

this is the correct picture of the pcb :

Click the image to open in full size.

Uploaded with ImageShack.us

Last edited by vivanco; 31st December 2012 at 11:25 AM.
  Reply With Quote
Old 31st December 2012, 11:32 AM   #7
Zen Mod is offline Zen Mod  Serbia
diyAudio Member
 
Zen Mod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ancient Batsch , behind Iron Curtain
Jim's Audio again .......

whatever ......

give us more pictures , and clearer , please

all I see , from these two , is info you already gave - about short circuit
__________________
my Papa is smarter than your Nelson !
clean thread; Cook Book;PSM LS Cook Book;Baby DiyA ;Mighty ZM's Bloggg;Papatreasure;Papa... by Mighty ZM
  Reply With Quote
Old 31st December 2012, 11:40 AM   #8
vivanco is offline vivanco  Italy
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by Zen Mod View Post
Jim's Audio again .......

whatever ......

give us more pictures , and clearer , please

all I see , from these two , is info you already gave - about short circuit
But, as I said, the problem of the short circuit has been removed ..... I try to explain the current situation:
speakers connected to the respective output terminals of the protection circuits, signal inputs vacuum, there are no problems because the LEDs present on the protection circuits, are access and then indicate correct operation,,, tapping the XLR input, noise is heard on the speakers ........... when I connect the right channel signal, the amplifier sound properly, while just connect the left signal (on the pcb that had the problem) its its protective circuit operates by disconnecting the speaker.

I do not have more pictures, but I can assure you that now the channel is properly assembled, also as a precaution I replaced all mosfet IRFP9610 and one ZTX450 (because I had no other spare) .... but the strange thing that leaves me perplexed is the fact that if not connect the input signal everything seems to work,,, the only thing different, compared to the other channel, is the measure of the offset, in fact on the channel functioning is 20mV, while on the indicted is 80mV
  Reply With Quote
Old 31st December 2012, 11:44 AM   #9
Zen Mod is offline Zen Mod  Serbia
diyAudio Member
 
Zen Mod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ancient Batsch , behind Iron Curtain
without more info no-one can help you

if you have schematic , post it , and I can mark what voltages you need to measure to give more insight in problem
__________________
my Papa is smarter than your Nelson !
clean thread; Cook Book;PSM LS Cook Book;Baby DiyA ;Mighty ZM's Bloggg;Papatreasure;Papa... by Mighty ZM
  Reply With Quote
Old 31st December 2012, 11:45 AM   #10
vivanco is offline vivanco  Italy
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by Zen Mod View Post
without more info no-one can help you

if you have schematic , post it , and I can mark what voltages you need to measure to give more insight in problem
the scheme is that of the Aleph 30
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 04:53 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2