Smokin Aleph2 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 28th October 2003, 02:11 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Wellington NZ
Default Smokin Aleph2

Im in the process of building a pair of aleph2's... When I power up I get +43VDC across the output. After 3-4 mins R16 (220k) eventually gets so hot it breaks down and smokes.

The same thing still happens if the I disconnect the output boards from the main board so I guess the problem is with the main board? Any pointers as where to start faultfinding would be good. Otherwise I guess Ill recheck all the components again :-(
  Reply With Quote
Old 28th October 2003, 07:48 PM   #2
Netlist is offline Netlist  Belgium
diyAudio Moderator Emeritus
 
Netlist's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Welcome to the forum pythagoras,
I'll keep my congrats till your Aleph2 is fixed.

Aleph2 you say?
R16 220k?
Are we talking about the base resistor of Q4?
Not that it matters for the smoke, but it should be 150 ohm

Please explain and give some more details.

/Hugo
  Reply With Quote
Old 28th October 2003, 09:49 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Wellington NZ
...Thanks Netlist, your right R15 was the resistor I meant not R16.

Found the problem...
Q2 was dead (shorted)??. Changed that now everything works fine I'll post some pics of monoblock in the next few days. Thanks
  Reply With Quote
Old 29th October 2003, 04:28 AM   #4
diyAudio Member
 
promitheus's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Germany
congradulations on solving your problem.
Waiting to see your finished amp.
  Reply With Quote
Old 29th October 2003, 06:56 AM   #5
Netlist is offline Netlist  Belgium
diyAudio Moderator Emeritus
 
Netlist's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Quote:
Originally posted by pythagoras
[B
Found the problem...
[/B]
Well congrats then; still R15 is also not 220k but 220ohm.
But that's probably what you meant?

/Hugo
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Aleph2 pcb's, matched fets for aleph2 and aleph ono pcb's MemphisJim Swap Meet 1 23rd September 2005 07:15 PM
Aleph2's FS harvardian Swap Meet 1 14th October 2003 01:58 PM
What's the difference between original aleph2 and DIY aleph2? chris910 Pass Labs 3 17th August 2003 09:03 PM
Yet Another Aleph2! kenny_(00)_ Pass Labs 21 6th July 2003 08:17 PM
CL 60 for Aleph2 jeclk Pass Labs 1 21st October 2002 10:10 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:10 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2