F6 Amplifier - Page 565 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20th February 2014, 03:12 PM   #5641
diyAudio Member
 
buzzforb's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Burlington, NC
Send them to me. Ill send them to ZM.
__________________
...Shape the sound , Man!
  Reply With Quote
Old 20th February 2014, 05:57 PM   #5642
generg is offline generg  Germany
diyAudio Member
 
generg's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Near Frankfurt
Quote:
Originally Posted by rolandong View Post
Pardon me for novice question, will R125 work with F6?
Papa used both types in his original J2 amps and declared that he treats them as the same.....
__________________
and the First Wtt is......a really First Class PSS Idea
  Reply With Quote
Old 13th March 2014, 09:44 PM   #5643
jugi63 is offline jugi63  Finland
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Helsinki
Got some curves for my amp... looks fine to me..(?)
Just the weird Ĺ db bump at 9KHz - any idea where that could come from?
Attached Images
File Type: png taajuusvaste.png (5.7 KB, 371 views)
Attached Files
File Type: pdf 10kHz8R1W.pdf (24.6 KB, 10 views)
File Type: pdf 10kHzSQR4V.pdf (24.0 KB, 10 views)
  Reply With Quote
Old 13th March 2014, 10:10 PM   #5644
jugi63 is offline jugi63  Finland
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Helsinki
Has any one tested the F6 sound with and without P3 & P4 trimmers?

Right now Iíve got P4 turned all the way clock wise and P3 just a touch from being all the way anti-clock wise. That leaves Q2 seeing 10 ohms from P4 and Q1 seeing about 0.2 ohm from P3.

Itís second harmonic and I do like it, but if I were to pass the P3&4 and the R13&14 all together, how would that change the sound Ė anyone know or have an educated guess?
  Reply With Quote
Old 25th March 2014, 03:42 PM   #5645
aoc is offline aoc  Malaysia
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2006
ZM,
I'm about to test this bufferless balance F6 schematic you posted on #3086. Reason is a have a balance TVC with <100ohm pre-amp driving into balance TVC so the TVC output impedance is pretty low under attenuation, mid point. Anyone else tried this approach?

Quote:
Originally Posted by Zen Mod View Post
coffee is brewing , now ... so take this with grain of salt
  Reply With Quote
Old 25th March 2014, 04:00 PM   #5646
Zen Mod is offline Zen Mod  Serbia
diyAudio Member
 
Zen Mod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ancient Batsch , behind Iron Curtain
schm from #3086 was just one of typical ZM's brainfarts



you have some later ones , confirmed in LTSpice and later in vivo (mostly by speedy guys in US of A)

sorry , I don't have exact links - either here or in some other F6 related thread
__________________
my Papa is smarter than your Nelson !
clean thread; Cook Book;PSM LS Cook Book;Baby DiyA ;Mighty ZM's Bloggg;Papatreasure;Papa...© by Mighty ZM
  Reply With Quote
Old 25th March 2014, 04:05 PM   #5647
aoc is offline aoc  Malaysia
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2006
ZM,
I have search for it but only found balance input and balance output version.

Anyone else can point me to the right post? Many thanks in advance

Alex
  Reply With Quote
Old 25th March 2014, 05:16 PM   #5648
Zen Mod is offline Zen Mod  Serbia
diyAudio Member
 
Zen Mod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ancient Batsch , behind Iron Curtain
aha

I also forgot that we didn't fiddle with bal in , SE out

just feed it with SE , making bal/se conversion prior to amp input

there is no benefit in over-complicating things , when you're anyway going to make it somewhere in chain
__________________
my Papa is smarter than your Nelson !
clean thread; Cook Book;PSM LS Cook Book;Baby DiyA ;Mighty ZM's Bloggg;Papatreasure;Papa...© by Mighty ZM
  Reply With Quote
Old 25th March 2014, 11:41 PM   #5649
aoc is offline aoc  Malaysia
diyAudio Member
 
Join Date: Nov 2006
ZM,
My setup is balance output from Behringer to my balance input TVC with balance output. So I guess I need to hook up the - output to gnd since the TVC output is floating anyway, I can do that.

Alex

Sent from my C6903 using Tapatalk 2
  Reply With Quote
Old 25th March 2014, 11:50 PM   #5650
Zen Mod is offline Zen Mod  Serbia
diyAudio Member
 
Zen Mod's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: ancient Batsch , behind Iron Curtain
exactly
__________________
my Papa is smarter than your Nelson !
clean thread; Cook Book;PSM LS Cook Book;Baby DiyA ;Mighty ZM's Bloggg;Papatreasure;Papa...© by Mighty ZM
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New F6 diy coming soon ? Nounours18200 Pass Labs 37 31st August 2012 04:35 PM
Hi Vi F6 box ioro Multi-Way 4 15th April 2012 08:27 PM
Whats happening with F6? jugoslavija Pass Labs 1 1st November 2011 07:39 AM
Hi-Vi F6 kkosiba Multi-Way 14 9th November 2007 08:38 AM
F6 traw Pass Labs 7 2nd November 2007 07:09 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:56 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2