F5 Turbo Builders Thread - Page 79 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 4th January 2013, 11:07 PM   #781
nrg2009 is offline nrg2009  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Detroit, born and raised in the netherlands.
Audiosan, we want to see more boards complete, my advice: Go fast and take chances..
Love to see photos.
  Reply With Quote
Old 4th January 2013, 11:12 PM   #782
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2009
hehehe nrg i have one front end and 4 output boards finnished now maybe it will be sound over the weekend

BTW: all was soldered without looking at a bom or schematic i know this curcuit too well
  Reply With Quote
Old 4th January 2013, 11:13 PM   #783
diyAudio Member
 
buzzforb's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Burlington, NC
THe F5 is a really tough design. I have been using the PSU to proto a J2 and once, when i hooked up the psu back to the F5T boards, I accidentally hooked up the positive wire to the output hole. Fried a fuse, nothing else, It is the perfect amp for first time builders. It just so happens, you get a phenominal amp. I can see the V3 competing against anything and have got a preliminary layout for a balanced version, to take advantage of excess current available at low rail voltages.
__________________
...Shape the sound , Man!
  Reply With Quote
Old 4th January 2013, 11:52 PM   #784
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2009
wow. you have realy taken it to the limit i'm not a first time builder. i have a F5 on steroids allready
i have the balanced recepi in my head allready but i'm not going to build it. i stick with the good old single end i can handle the extra voltage

Last edited by AudioSan; 4th January 2013 at 11:54 PM.
  Reply With Quote
Old 5th January 2013, 12:35 AM   #785
a.wayne is offline a.wayne  United States
Sin Bin
 
Join Date: May 2008
Location: Front Row Center
Quote:
Originally Posted by AudioSan View Post
thats what i was thinking too. so i went for 16.4V
one channel is finnished now. well, exept output fets and diodes.
just hoping i get the sinks cut tomorrow
PSU or trans voltage ...? any boards at the store yet .... ?
  Reply With Quote
Old 5th January 2013, 12:55 AM   #786
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2009
wayne. 16.4V is the cascode voltage. rail voltage vil be around +/-51V with 2.5A bias.
no boards in the store yet. i use the first prototype boards from UKToecutter.
  Reply With Quote
Old 5th January 2013, 02:14 AM   #787
nrg2009 is offline nrg2009  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Detroit, born and raised in the netherlands.
I haven't heard from UKToecutter in a looong time. I hope he is doing well. He did a very nice job designing these boards..
  Reply With Quote
Old 5th January 2013, 02:20 AM   #788
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2009
nrg. he did a bond on us. a Aston martin vanish
he left the job half done, i'll know. i was the one rectifing the smal faults that was on the boards. alldoh i use those prototype boards on my monoblocks. it was only marking errors.
i'm just crossing my fingers and hope there is nothing else i don't think there is. i have went thrue this curcuit and boards 100 times
  Reply With Quote
Old 5th January 2013, 03:42 AM   #789
nrg2009 is offline nrg2009  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: Detroit, born and raised in the netherlands.
Audiosan, you are on a large stage with many folks watching you and awaiting your results.
We need to keep our fingers crossed that it all works.. can you see any changes in layout at this point? I will read back in this thread and find the post with a photo of the boards.. i need to refresh my mind as to what they look like again..
  Reply With Quote
Old 5th January 2013, 04:36 AM   #790
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2009
nrg. the big changes is that R3 and R4 has been 3W insted of 0.6W. and Q5/Q6 has been turned 180 degrees. and N-ch output and P-ch output has been switched
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
F5 Turbo Circuit Boards chchyong89 Pass Labs 2363 27th September 2014 03:10 PM
B1 builders thread Bas Horneman Pass Labs 696 14th July 2014 01:57 PM
F5 Turbo is posted Nelson Pass Pass Labs 635 6th April 2014 11:51 AM
F5 turbo problems Rob Dingen Pass Labs 17 11th January 2013 09:38 PM
F5 Turbo ............. if only !!!!!! a.wayne Pass Labs 23 21st January 2012 03:24 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 10:09 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2