Troulbe with Bias on S150 Series II - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 24th March 2011, 09:02 PM   #1
diyAudio Member
 
Redwingnine's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Default Troulbe with Bias on S150 Series II

I'm refreshing a Threshold S150 Series II amp (a nice sounding little gem). All was going well until I went to set the bias. The one side went without a hitch. However, the other channel is giving me some trouble. The bias level maxes out at 600ma. The bias value climbs up and down, but will not go past 600ma.

What could be the issue? Could one of the two bias transistors have a low hfe? Looking for some feedback. I've done one other S150 Series II without any issues.
  Reply With Quote
Old 25th March 2011, 03:22 AM   #2
The one and only
 
Nelson Pass's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Depending on the specific version, there is a resistor in
series with the potentiometer which limits the maximum
bias voltage. You can reduce the value of this resistor and
see if that does it. If it doesn't, you have to check to see
how much current is going through the bias circuit - I would
then look to see if the constant current source for this part
of the circuit is delivering.

You can use the other channel for a reference.

  Reply With Quote
Old 27th March 2011, 08:23 PM   #3
diyAudio Member
 
Redwingnine's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Much Thanks, Nelson.

At least I know now where to look. I'll post what was worked out on this.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Velodyne SPL series II gptec Class D 1 2nd January 2014 11:47 AM
Threshold S150 bias adjustment problem Forrestc Pass Labs 2 20th December 2010 02:51 PM
Schematics Threshold Series I or II RobertS61 Pass Labs 5 21st June 2009 08:49 PM
Threshold S/1000 Series II RobertS61 Pass Labs 16 30th April 2009 08:57 PM
Gainclone troulbe (LM1875 distorsion issue) haft Chip Amps 10 25th February 2007 08:29 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 02:23 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2