Mezmerize DCB1 Building Thread - Page 23 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 14th February 2011, 04:21 PM   #221
Salas is online now Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Quote:
Originally Posted by superluca71 View Post
Voltage drop: 2.18v and 2.24v

DC Offset 1.2mv and 2.2mv
Very well. You may listen to it. Post that picture to see how you assembled it if handy.
  Reply With Quote
Old 14th February 2011, 06:17 PM   #222
AndrewT is online now AndrewT  Scotland
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Scottish Borders
Quote:
Originally Posted by superluca71 View Post
20 v-
10 v+
Quote:
Originally Posted by superluca71 View Post
just a burned led!

now i have -10,15v and +10,35v
I wonder if one Shunt LED was in back to front?

They are diodes but they fail with a very low reverse voltage.
20V in reverse across a LED might well "burn it".
__________________
regards Andrew T.
  Reply With Quote
Old 14th February 2011, 07:11 PM   #223
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Quote:
Originally Posted by AndrewT View Post
I wonder if one Shunt LED was in back to front?

They are diodes but they fail with a very low reverse voltage.
20V in reverse across a LED might well "burn it".
No it was mounted right way, maybe to much time on it with the solder iron...
  Reply With Quote
Old 15th February 2011, 07:36 AM   #224
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Default Some pictures

still something to mount...

x Salas & Andrew:

Do you think i can hot rod this , just to add little more gain?
and how?
Attached Images
File Type: jpg alto.JPG (94.8 KB, 636 views)
File Type: jpg fronte.JPG (54.4 KB, 627 views)
  Reply With Quote
Old 15th February 2011, 07:45 AM   #225
Salas is online now Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Only if you had mounted the mosfets to the floor *see ramallo's a few pages back. Then you could use 10R 5W or 22R//22R 2W where your 68R//68R are now and achieve around 200mA CCS with your Vdrops. With the little sinks you got its dangerous. Hot rod achieves more robust sonics from the regs, not voltage gain by the way.
  Reply With Quote
Old 15th February 2011, 07:47 AM   #226
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2010
Quote:
Originally Posted by Salas View Post
Only if you had mounted the mosfets to the floor *see ramallo's a few pages back. Then you could use 10R 5W or 22R//22R 2W where your 68R//68R are now and achieve around 200mA CCS with your Vdrops. With the little sinks you got its dangerous. Hot rod achieves more robust sonics from the regs, not voltage gain by the way.
Thanks a lot!
  Reply With Quote
Old 17th February 2011, 06:48 PM   #227
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Rotterdam
Hey guys,

I've just powered up my Mesmerize for the first time and something seems wrong

One of led arrays won't light, it's the one containing 5 leds. The other side does light up however. I've been looking at pictures from your builds and from the looks of it I got all the parts oriented correctly (caps, transistors, leds).

I've measured the voltage drop accross 68R CCS resistors which is as follows:
- 5.2V accross the side that's working
- 2.3V accross the side that's not working

I guess that's not correct.

I'm using a 230V/2x12V 50VA tranny.

Do you guys have an idea of what might be wrong?

Cheers!
Erik
  Reply With Quote
Old 17th February 2011, 07:03 PM   #228
Tea-Bag is offline Tea-Bag  United States
not politcally affiliated
diyAudio Member
 
Tea-Bag's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Kennebunk
Blog Entries: 7
do a diode test across the unlit LED.
__________________
Salas Boards 2014 #2 SHIPPED |F5TC board and power supplies available PM | Hot-Rod DCB1 boards and kits available PM |Mesmerize kits available (no boards)
  Reply With Quote
Old 17th February 2011, 08:19 PM   #229
diyAudio Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Rotterdam
Quote:
Originally Posted by Tea-Bag View Post
do a diode test across the unlit LED.
Thanks for your quick response!

All the individual leds in the array seem fine and the array seems to react similar to the one on the other side.

Is there anything more specific I should look for?

Cheers!
Erik
  Reply With Quote
Old 17th February 2011, 08:22 PM   #230
Salas is online now Salas  Greece
diyAudio Chief Moderator
 
Salas's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Athens-Greece
Maybe the Jfet under the array which pulls current through is dead? One array faces the other way than its opposite as a whole mind you. Also 5.2V across the 68//68R on the side that IS working is too much. Are the Mosfets the correct types in each position?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS : F3 PCB + PSU - Hypnotize - Mezmerize - LightSpeed korben69 Swap Meet 16 21st June 2013 06:52 AM
WTB Mezmerize PCB 3GGG Swap Meet 3 16th January 2011 09:15 AM
My XXLS Subwoofer building thread... harrisni Subwoofers 9 28th October 2007 08:21 PM
Fave song from SOAD 'Mezmerize'? PeteMcK Music 6 8th March 2006 03:12 AM
Gainclone building thread based on BrianGT's boards meat Chip Amps 752 8th August 2004 06:25 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:58 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2