Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10th August 2010, 10:48 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2009
Default passive noble 10k preamp loud buzz

HI,

please help, I am trying to build a passive preamp using a 10k noble pot but I am getting terrible buzz as soon as I connect my loudspeakers to the power amp.

My wiring must be shoddy but to me it looks ok. I am unsure as to how to wire my female rca's (inputs) particularly the negative side as there is no connection to the pot and also wiring the ground outputs from the pot.

please help otherwise I have wasted a lot of time and money.

Steve
  Reply With Quote
Old 11th August 2010, 04:19 AM   #2
DougL is online now DougL  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Wheaton IL.
Blog Entries: 30
Steve, a wiring diagram / schematic and a photo or two might get something started.
Without that I personally decline to guess.

By the way, whats the output impedance of your source, and what is the input impedance of your amp?

Doug
__________________
Scienta sine ars nihil est - Science without Art is nothing. (Implies the converse as well)
Mater tua criceta fuit, et pater tuo redoluit bacarum sambucus
  Reply With Quote
Old 11th August 2010, 02:15 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Oct 2009
Default grounding

Thanks Doug,

I think i have worked out my problem. I haven't wired the left and right input grounds into the noble pot. I will connect these tonight and retest. At the moment I have one set of inputs going through the pot to a pair of outputs acting as a simplistic preamp to a quad 303. My source is a slightly modded marantz cd63 ki Sig. I will post my results.
Cheers Steve
  Reply With Quote
Old 11th August 2010, 03:53 PM   #4
DougL is online now DougL  United States
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Wheaton IL.
Blog Entries: 30
FYI,

The Quad 303 has an input Z of 22K ohms in parallel with 60pF.
See http://www.toffsandtinks.com/shop/qu...n/info_30.html
This may or may not be a good fit for a 10K pot. I might consider building a B1 buffer.

Doug
__________________
Scienta sine ars nihil est - Science without Art is nothing. (Implies the converse as well)
Mater tua criceta fuit, et pater tuo redoluit bacarum sambucus
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LM3886 Very Loud Buzz colindj69 Chip Amps 3 2nd September 2008 07:26 AM
buzz noise from loud speakers vibeline Multi-Way 9 7th January 2007 06:19 PM
F.S. Noble dual 10K audio pots - new @ $6.50 each Mr Dijon Swap Meet 2 9th November 2006 01:33 AM
Loud buzz and hum from one monoblock!!! victor1 Tubes / Valves 5 12th June 2006 05:32 PM
100mm 10K slide pots, Noble testlab Swap Meet 2 5th February 2006 09:06 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:40 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2