Pearl Two - Page 170 - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 9th December 2012, 08:22 PM   #1691
6L6 is online now 6L6  United States
diyAudio Member
 
6L6's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Denver, Colorado
You do know that the PSU schematic in the article is wrong...
  Reply With Quote
Old 9th December 2012, 08:44 PM   #1692
diyAudio Member
 
vdi_nenna's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: PA, USA
Blog Entries: 1
Send a message via Yahoo to vdi_nenna
This is crazy. Whatever it was it stopped.
Now have 30v+\-.
__________________
I build, therefore I am.
  Reply With Quote
Old 11th December 2012, 08:50 AM   #1693
poli is offline poli  Germany
diyAudio Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Heidelberg, Germany
Quote:
Originally Posted by 6L6 View Post
You do know that the PSU schematic in the article is wrong...
Hi 6L6,
since I am building the Pass Pearl 2 Phonostage currently myself, I am just curious to know what is wrong in the PSU schematic? Can you tell us, please?
I am using a different PSU, but anyway would be good to know to learn something.
BTW: Is there anything else wrong in the Pearl 2 schematic or any other pitfalls?
Thanks a lot!
Cheers
Poli
  Reply With Quote
Old 11th December 2012, 11:24 AM   #1694
diyAudio Member
 
vdi_nenna's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: PA, USA
Blog Entries: 1
Send a message via Yahoo to vdi_nenna
Quote:
Originally Posted by poli View Post
Hi 6L6,
since I am building the Pass Pearl 2 Phonostage currently myself, I am just curious to know what is wrong in the PSU schematic? Can you tell us, please?
I am using a different PSU, but anyway would be good to know to learn something.
BTW: Is there anything else wrong in the Pearl 2 schematic or any other pitfalls?
Thanks a lot!
Cheers
Poli
I did not know that the PS is wrong. The PS looked different to me, but assumed it was Pass Labs ingenuity.
The voltage problem came back! I decide yesterday to simplify the F4/F5 PS schematic.
__________________
I build, therefore I am.

Last edited by vdi_nenna; 11th December 2012 at 11:40 AM.
  Reply With Quote
Old 11th December 2012, 12:08 PM   #1695
6L6 is online now 6L6  United States
diyAudio Member
 
6L6's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Denver, Colorado
Quote:
Originally Posted by poli View Post
I am just curious to know what is wrong in the PSU schematic? Can you tell us, please?
It's minor, but there is a missing ground connection from the bridges to the caps. Here is a corrected drawing -

Click the image to open in full size.
  Reply With Quote
Old 11th December 2012, 12:10 PM   #1696
6L6 is online now 6L6  United States
diyAudio Member
 
6L6's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Denver, Colorado
Quote:
Originally Posted by vdi_nenna View Post
The voltage problem came back!
In your photos it looks like you have no ground connection from your bridges to the caps, and that your connection to your ground-breaker is on the PSU positive rail. But it's hard to tell for sure. That's why I've been asking for a photo with more resolution...
  Reply With Quote
Old 11th December 2012, 12:34 PM   #1697
diyAudio Member
 
vdi_nenna's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: PA, USA
Blog Entries: 1
Send a message via Yahoo to vdi_nenna
I just changed it. The change is remarkable!!!
The voltage is 31+\- now.

When it was wrong, I had to crank the volume to 3 o'clock.
Thinking that wouldn't change, I left it at 3 o'clock.
I almost blew out the drivers.

But this thing sounds awesome!!
__________________
I build, therefore I am.
  Reply With Quote
Old 11th December 2012, 09:58 PM   #1698
diyAudio Member
 
The Space Egg Corp's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: London & Miami
Blog Entries: 13
Arh Ha !!!

Hi Vince

Looks like another upgrade !!!
Denon DL-110 playing on 11 now !!!
Can't wait for the new sound reports.

Cheers.

Si.
  Reply With Quote
Old 11th December 2012, 10:29 PM   #1699
diyAudio Member
 
vdi_nenna's Avatar
 
Join Date: Oct 2000
Location: PA, USA
Blog Entries: 1
Send a message via Yahoo to vdi_nenna
Hello Si,

Yeah, I'll report on the analog thread. See you over there!

Vince
__________________
I build, therefore I am.
  Reply With Quote
Old 11th December 2012, 11:37 PM   #1700
6L6 is online now 6L6  United States
diyAudio Member
 
6L6's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Denver, Colorado
I have a DL-110 as well, it's a match made in heaven for the Pearl.
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another diy-pearl... lykkedk Pass Labs 18 15th June 2007 04:44 PM
ono or pearl PCB's mantisory Pass Labs 1 28th September 2006 11:12 PM
Pearl need help dzkh63 Pass Labs 1 26th September 2006 03:16 PM
WTB: Pearl PCB aire Pass Labs 1 26th February 2006 10:51 AM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 12:35 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2