Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 29th June 2009, 10:20 AM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2007
Default Stasis Voltage section

Have malfunctioning SA/1
For the Outputcurrentsection I use The MJ15023 and MJ15025.
Is there any need to use an type for the 4 transistors that make up the Voltage section in a SA\1 of the Stasis tandem? saw somewhere a reference to MJ15003/04.
Or can I just put in the same but of the opposite type? (NPN on a PNP row of currentdumping transistors and vice versa)
Problems with biasdrift could be one of the A42/92 TO92s or the MPSU10/60 drivers my technician though suspects the Stasis Voltage section.
  Reply With Quote
Old 29th June 2009, 02:56 PM   #2
The one and only
 
Nelson Pass's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
I can't imagine how you would sub an opposite polarity in, so I don't
think I would recommend that.

The 15003/4 will work but they are pretty slow compared to the
15023/5 types.

  Reply With Quote
Old 29th June 2009, 03:17 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Jul 2007
What I ment, but probably not stated correctly, is that for the Stasis Voltage section I could use the same type of TO3 MJ15023/25 series but a NPN doping (or what ever one should call that) in front of a PNP row of currentdumping outputtransistors and vice versa.
I reckon there are 4 Stasis voltage transistors in a SA/1 and 36 Current dumping transistors and you can use the same type of device for them?
Is there a need to Beta match the Stasis voltage section of transistors like in the Stasis 1,2 and 3 Series?
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
400A or Stasis 3? Mywing Pass Labs 6 4th November 2007 06:53 PM
Stasis 1 pics Nelson Pass Pass Labs 16 7th April 2007 08:18 PM
STASIS 2 problem WolfgangL Pass Labs 27 27th September 2005 03:28 AM
Stasis Amp lumanauw Pass Labs 9 24th April 2005 08:44 AM
stasis 2 and 3 schematics Nelson Pass Pass Labs 39 3rd February 2004 05:53 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 05:59 AM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright 1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2