Forté 1A - buzz problem!!! - diyAudio
Go Back   Home > Forums > Amplifiers > Pass Labs

Pass Labs This forum is dedicated to Pass Labs discussion.

Please consider donating to help us continue to serve you.

Ads on/off / Custom Title / More PMs / More album space / Advanced printing & mass image saving
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 18th February 2009, 05:01 PM   #1
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2008
Question Forté 1A - buzz problem!!!

Hello,

I have a buzz on a left channel on my Forté 1A

I have tried to detach it from the preamplifier, but the buzz remains.
The buzz is perfectly audible from my listens point.

The two channels work to the same temperature ( touching with the hand ) and I do not feel losses of balance.



Someone of you knows the reason?


Thanks

Luca
  Reply With Quote
Old 18th February 2009, 09:35 PM   #2
The one and only
 
Nelson Pass's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Most of the time it is a ground loop issue. Create a pair of
RCA shorting plugs and use them on the inputs. If the noise
persists, then it's the channel. If it goes away, it's a ground
loop.

  Reply With Quote
Old 18th February 2009, 11:29 PM   #3
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2008
Thanks Mr. Pass,

I make the test that it indicates to me...


Regards
  Reply With Quote
Old 20th February 2009, 10:43 AM   #4
diyAudio Member
 
Join Date: Feb 2008
Hello Mr. Pass,

I have made a test with these net filters:
http://www.systemsandmagic.com/index_file/500_en.htm

Now all good!

Probably it is only a problem of the net electrical worker of my house.


Thanks of all!


Luca
  Reply With Quote

Reply


Hide this!Advertise here!
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
opamp hum and buzz problem zeus_threat Analog Line Level 12 31st July 2008 05:34 PM
Melos triode and computer as source: BUZZ BUZZ BUZZ zigo3 Tubes / Valves 4 28th November 2007 03:11 AM
buzz problem please help... hugobors Solid State 2 21st October 2006 07:32 PM
buzz problem adason Tubes / Valves 5 16th February 2006 02:17 AM
problem with my forte ft-1 yanl Pass Labs 0 13th January 2005 11:25 PM


New To Site? Need Help?

All times are GMT. The time now is 03:16 PM.


vBulletin Optimisation provided by vB Optimise (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright ©1999-2014 diyAudio

Content Relevant URLs by vBSEO 3.3.2